Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Washington | Griekspoor kan topweek niet bekronen, Evans te sterk in finale ATP-500

Kevin van Nunen

Geupdate 07/08/2023 om 09:42 GMT+2

Het is Tallon Griekspoor in Washington niet gelukt de kroon op het werk te zetten. De beste tennisser van Nederland ging in de finale van het ATP 500-toernooi in twee sets onderuit tegen Dan Evans: 5-7 3-6. Op die manier pakte niet Griekspoor, maar Evans de grootste prijs uit zijn carrière. Wat voor Griekspoor resteert, is dat hij nu 26ste staat op de ATP-ranking.

Washington | Griekspoor kan topweek niet bekronen, Evans te sterk in finale ATP-500

Griekspoor was afgelopen week in Washington goed bezig door zijn eerste ATP 500-finale te halen en bovendien voor het eerst een toptienspeler te verslaan. Hij was in drie sets te sterk voor de voor eigen publiek hoog aangeschreven Taylor Fritz.
De 27-jarige Griekspoor pakte vervolgens door, maar in de finale was de tank een beetje leeg en dus blijft het dit jaar voorlopig bij twee toernooizeges. Evans was niet de minste tegenstander. Bijzonder was dat beide spelers opgingen voor de grootste prijs in hun carrière. Evans ging ermee aan de haal en stijgt naar plek 21 op de mondiale ranglijst.
picture

Washington | Griekspoor stunt tegen Taylor Fritz - speelt voor het eerst finale ATP-500

VS Zverev in Toronto

Wat resteert voor Griekspoor is een nieuwe hoogste notering op de ATP-ranglijst. Hij vindt zijn naam terug als nummer 26 van de wereld, waarmee een geplaatste status lonkt tijdens de US Open. Op Wimbledon was dit geen garantie voor succes, maar eind augustus in New York hopelijk wel.
Eerst vliegt Griekspoor naar Toronto om deel te nemen aan het Masters-toernooi. Hij treft in de eerste ronde met Alexander Zverev een speler uit de absolute top, maar wie weet lukt het om het momentum voort te zetten.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie