Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Washington | Griekspoor stunt tegen Taylor Fritz - speelt voor het eerst finale ATP-500

Kevin van Nunen

Geupdate 06/08/2023 om 09:34 GMT+2

De nummer één tennisser van Nederland bereikte de finale van het ATP 500-toernooi van Washington. Dit deed hij door in de halve eindstrijd af te rekenen met Taylor Fritz. Griekspoor staat in de finalTallon Griekspoor heeft opnieuw een prestatie geleverd om over naar huis te schrijven. e tegen Dan Evans.

Washington | Griekspoor stunt tegen Taylor Fritz - speelt voor het eerst finale ATP-500

Griekspoor won dit seizoen tot dusver al meer wedstrijden op ATP-niveau dan in zijn volledige carrière: 27 om 23. Daar komt nog bij dat hij voor het eerst wist te winnen van een speler in de mondiale toptien. Fritz had de eer om te moeten buigen voor de dadendrang van de Nederlander.
De als eerste geplaatste Fritz pakte nog wel de eerste set, maar toen was het de beurt aan Griekspoor: 3-6 6-3 6-2. De 27-jarige speelt zondag in Washington de grootste finale in zijn loopbaan, aangezien Washington een sterk ATP 500-toernooi is.
picture

Washington | Griekspoor halvefinalist na zeges tegen Monfils en Wolf op dezelfde dag

Finale tegen Evans

Omdat het een sterk bezet toernooi betreft, scoort Griekspoor ook volop punten voor de ATP-ranglijst. Hij staat op de nieuwe ranglijst van maandag voorlopig 26ste, goed voor een nieuwe hoogste notering, maar kan zelfs opschuiven naar de drempel van de toptwintig als hij het toernooi wint.
De 27-jarige Griekspoor heeft in de finale overigens geen gemakkelijke kluif, want Evans is ook goed in vorm en staat 22ste van de wereld. Bovendien heeft Evans op dit hogere niveau iets meer ervaring. Daar kan Griekspoor tegenover zetten at hij dit jaar al toernooien won in Pune en Rosmalen.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie