Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Libéma Open | Tallon Griekspoor ten koste van Aleksandar Vukic naar halve finales in Rosmalen

Yorrith Haan

Geupdate 14/06/2024 om 17:33 GMT+2

Tallon Griekspoor heeft het opnieuw geflikt. De Nederlander staat voor het tweede jaar op een rij in de halve finales van de Libéma Open. Op het gras van Rosmalen rekende Griekspoor in drie sets af met de Australiër Aleksandar Vukic. In de halve finale treft hij Sebastian Korda.

Griekspoor in actie op Wimbledon

Foto: Getty Images

Griekspoor had het zichtbaar lastig in de openingsfase van de wedstrijd. In de negende game van de eerste set plaatste Vukic een break, die uiteindelijk beslissend leek voor de eerste set: 4-6.
Daardoor moest Griekspoor andermaal proberen de wedstrijd te gaan keren. Dat lukte de Nederlander dan ook. In de tweede set was zijn service niet eens ijzersterk, maar Griekspoor wist de set toch binnen te slepen: 6-3 in het voordeel van de Nederlander.

Beslissing

Daardoor moest er opnieuw een derde set aan te pas komen. Beide heren gingen tot het uiterste. Ondanks breakkansen over en weer, werd het 6-6 zonder ook maar een servicebreak. Een tiebreak moest gaan uitmaken wie de wedstrijd naar zich toe zou gaan trekken. Griekspoor pakte gelijk een minibreak en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Zo mag de Nederlandse nummer 23 van de wereld zich opmaken voor een partij tegen de Amerikaan Korda.
Later vandaag komt ook Gijs Brouwer in actie in zijn kwartfinale tegen de Fransman Ugo Humbert.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via HBO Max. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie