Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Miami | Hurkacz gaat uit zijn dak tijdens beslissende tiebreak - umpire ziet dat hij net toucheert

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/03/2024 om 10:24 GMT+1

Hubert Hurkacz heeft vol frustratie afscheid genomen van de Miami Open. De als achtste geplaatste Pool verloor bij de laatste zestien in de tiebreak derde set van Grigor Dimitrov, maar over het vijfde punt is het laatste woord nog niet gezegd. De umpire greep in omdat Hurkacz met zijn voet het net toucheerde. Terecht, zo bleek na bestudering van de beelden.

Miami | Hurkacz gaat uit zijn dak tijdens beslissende tiebreak - umpire ziet dat hij net toucheert

Hurkacz sloeg weer eens een keiharde service, die Dimitrov amper wist te verwerken. De bal kwam terug op de baanhelft van Hurkacz, waarna hij de bal weglegde en het punt dacht te maken. De umpire oordeelde echter anders omdat hij zag dat de 1.96 meter lange Pool met zijn linkervoet het net toucheerde.
Hurkacz zelf was zich van geen kwaad bewust en reageerde zeer boos en verongelijkt, omdat hij dacht dat hem onrecht werd aangedaan. Het punt ging namelijk naar Dimitrov omdat je als tennisser geen contact mag maken met het punt.

Umpire ziet het goed

Er volgde de nodige stampij omdat Hurkacz echt niet de indruk had dat hij het net toucheerde, maar achteraf bleek de umpire het gelijk aan zijn zijde te hebben. De tiebreak en daarmee de partij was toen echter al verloren, want Hurkacz zou in het vervolg nog slechts één punt maken terwijl Dimitrov met 3-6 6-3 7-6(3) de overwinning binnen haalde.
Als beloning wacht voor Dimitrov een kwartfinale versus Carlos Alcaraz.
picture

Rotterdam | Bekijk hier hoe Griekspoor toptienspeler Hubert Hurkacz in ware thriller verslaat

Overzicht kwartfinale Miami Open

Alcaraz - Dimitrov
Zverev - Marozsan
Jarry - Medvedev
Machac - Sinner

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie