Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Miami | Novak Djokovic neemt langer rust na blamage Indian Wells - Moet balans vinden in agenda"

Wian Slendebroek

Geupdate 16/03/2024 om 14:50 GMT+1

Novak Djokovic komt volgende week niet in actie op het Masterstoernooi van Miami. De Serviër vloog vorige week al vroeg uit het toernooi van Indian Wells nadat hij verloor van de lucky loser Luca Nardi.

Indian Wells | Djokovic verliest van lucky loser Luca Nardi in derde ronde

Via een bericht op sociaal medium X liet Djokovic weten niet in actie te komen. “Helaas zal ik de Miami Open dit jaar niet spelen. In deze fase in mijn carrière moet ik een balans zien te vinden tussen mijn privé- en werkagenda. Ik vind het jammer dat ik niet kan genieten van de beste en meest gepassioneerde fans ter wereld. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst in Miami te spelen.”

Djokovic won zes keer in Miami

Djokovic won het toernooi van Miami zes keer. De laatste keer dat hij dat deed was in 2016. De laatste drie jaar moest hij de toernooien in de VS overslaan omdat hij geen visum kreeg vanwege zijn vaccinatiestatus.
Djokovic speelt de laatste jaren minder wedstrijden dan zijn concurrenten. De 36-jarige tennisser komt vrijwel alleen in actie op Grand Slam- of Masters-toernooien. Hij kampt namelijk regelmatig met blessures. Voor de Australian Open had hij last van een blessure aan zijn pols. Ook kampte hij vorig jaar met een hamstringblessure.
picture

Australian Open | Djokovic geschokt door spel - "Slechtste Grand Slam-partij die ik ooit speelde"

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie