Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Miami Open | Rune ziet zichzelf samen met Alcaraz en Sinner domineren - "Wij zijn de nieuwe Big 3"

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 27/03/2023 om 16:09 GMT+2

Holger Rune heeft weer eens van zich laten horen en zoals gewoonlijk komt de Deen met opvallende uitspraken op de proppen. De huidige nummer acht van de wereld won afgelopen nacht zijn derderondepartij in het Miami Open van Diego Schwartzmann en vertelde aan Gazetto dello Sport dat hij denkt dat hij samen met twee andere spelers wel eens de sport zou kunnen gaan domineren.

Holger Rune

Foto: Getty Images

Rune versloeg Schwartzman met 6-4, 6-2 en boekte zo een plek bij de laatste zestien. De Deen gaf na de wedstrijd een interview aan Gazzetta dello Sport waar hij sprak over zijn eigenschappen, zowel op als buiten de baan.
"Ik ben niet arrogant, ik heb gewoon een passie voor wat ik doe. Soms ben ik te heftig en maak ik fouten, maar ik probeer die altijd recht te zetten. Ik wil winnen, maar mooie dingen laten zien. Ik vind het heel positief dat er een verschillende karakters op de tour zijn, anders zou het allemaal erg saai worden."
De jonge Deen denkt ook dat hij samen met twee andere spelers de komende jaren het tennis kan gaan domineren. "Ik wil Roland Garros winnen en ik zie mezelf samen met Alcaraz en Sinner de Big 3 van de toekomst vormen."

Kyrgios

Rune vertelde in het interview ook hoe hij denkt over Nick Kyrgios en wat zijn relatie is met de Australische tennisser.
"Ik hou van zijn persoonlijkheid. Ik wou dat ik zijn service had. Toen ik nog aan future-toernooien meedeed, gingen we vaak met elkaar om en gaf hij me advies op tactisch niveau. We begonnen te praten over verschillende dingen en sindsdien hebben we een goede relatie."
In de achtste finale treft Rune de Amerikaan Taylor Fritz, die een plek onder hem staat op de wereldranglijst.
picture

Scheldkannonades, trickshots en onderhandse services - de Nick Kyrgios show in Australie

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie