Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Sinner waarschuwt nummer één Alcaraz - "Ik kan dit niveau ook halen"

Yannick Wezenbeek

Geupdate 23/03/2023 om 12:01 GMT+1

In aanloop naar het ATP-toernooi van Miami heeft Jannik Sinner vol lof gesproken over nummer één van de wereld Carlos Alcaraz. De twee generatiegenoten spelen altijd mooie wedstrijden tegen elkaar, iets wat het beste in de Italiaan naar boven haalt.

US Open | Bekijk samenvatting van epische strijd tussen Alcaraz en Sinner

In gesprek met ATP praat Sinner positief over zijn wedstrijden tegen de nummer één van de wereld. “Het is fantastisch om tegenover hem te staan. Onze wedstrijden zijn altijd erg zwaar. Hij drijft me tot het uiterste. Daar leer ik persoonlijk het meest van. Het geeft motivatie om me als tennisser te verbeteren.”
De twee tennissers schelen twee jaar met elkaar en komen elkaar dus nog vaak tegen in de toekomst. De Italiaanse tennisser hoopt Alcaraz van de troon te kunnen stoten. “Het is indrukwekkend wat hij laat zien. Hij is terecht de beste van de wereld. Maar ik waarschuw alvast. Ik geloof dat ik ook op dat niveau kan komen.”
picture

US Open | Alcaraz in epische en historische vijfsetter te sterk voor Sinner

Juiste proces

Voorlopig is Sinner de nummer elf van de wereld. Maar aan vertrouwen geen gebrek. “Ik heb het vertrouwen dat ik in het juiste proces zit. Dit zal mij brengen naar een hoger doel.”
In Miami zou het affiche Alcaraz-Sinner pas in de finale op het programma kunnen staan. Beide spelers komen vrijdag voor het eerst in actie.
picture

Wimbledon | Sinner verslaat Alcaraz in meeslepend gevecht

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie