Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ATP Finals | “Zonder twijfel een van de beste seizoenen uit mijn carrière” – Djokovic na recordwinst

Friso Moison

Geupdate 20/11/2023 om 11:38 GMT+1

Drie Grand Slams, twee Masters-titels en voor de achtste keer het seizoen afsluiten als nummer één van de wereld. Het al bijzondere jaar voor Novak Djokovic kreeg met zijn zevende ATP Finals-titel, waarmee hij nu solo recordhouder is, een gedroomd einde. Terugkijkend is de 36-jarige Serviër zelf ook onder de indruk van zijn prestaties.

ATP Finals | Djokovic heeft ook geen kind aan Sinner - wint eindejaarstoernooi voor zevende keer

“Zonder twijfel is dit een van de beste seizoenen uit mijn carrière”, zei Djokovic na zijn winst op Jannik Sinner. De Serviër, die in de halve finale vrij simpel Carlos Alcaraz opzij schoof, is trots dat hij het zo goed doet tegen de jonge talenten.
“Om deze week af te sluiten met een overwinning op thuisfavoriet Jannik (Sinner), die geweldig stond te spelen dit toernooi, vind ik fenomenaal”, vervolgt de nummer één. “Ik ben trots op mijn prestaties de afgelopen dagen tegen Alcaraz en Sinner. Zij zijn op het moment toch, samen met Danill Medvedev en mij, de twee beste spelers van de wereld. Ik wist dat ik niet mocht verslappen en zelf de partijen over de streep moest trekken, en dat is gelukt.”
picture

ATP Finals | Djokovic bereikt finale ATP Finals, lokale held Sinner wacht in eindstrijd

Dankbaar

Met zijn zevende ATP Finals titel streeft Djokovic de gepensioneerde Roger Federer (zes keer winnaar van de ATP Finals) voorbij. Het betekent veel voor hem dat hij dit kon doen met zijn kinderen als toeschouwer op de tribune.
“Het is prachtig dat ze hier zijn. Ik heb altijd voor hen willen spelen en nu zijn ze ook op een leeftijd dat ze weten wat er gaande is. Ik ben zo dankbaar om hun vader te zijn. Ze hebben me gezegend met zoveel geluk en liefde en geven me kracht.”
picture

ATP Finals | Novak Djokovic sloopt twee rackets na incasseren break tegen Holger Rune

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie