Roland Garros | Elina Svitolina volgt voorbeeld van haar man Gael Monfils en is door naar derde ronde

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 31/05/2023 om 15:22 GMT+2

Ook Svitolina leek net als haar man Monfils op weg naar een uitschakeling. Maar ook de Oekraïense wist een comeback te forceren. Niet zo spectaculair als die van haar partner maar wel zeer knap. Ze wist een 1-0 in sets en een servicebreak in de tweede set om te buigen tot een overwinning.

Roland Garros | Elina Svitolana bereikt derde ronde na winst op Storm Hunter

Ondersteund door Raemon Sluiter en Gael Monfils ging Elina Svitolina op jacht naar de derde ronde. Haar tegenstander was Storm Hunter. Hunter begon als een wervelwind aan de wedstrijd. De eerste set was een eenvoudige prooi (6-2).
Die flow leek ze door te zetten in de tweede set toen ze 2-1 en een servicebreak voor kwam. Maar daarna was het de beurt aan Svitolina die nog maar 2 games weggaf. Ze won in drie sets van de Oostenrijkse, 2-6, 6-3 en 6-1.

Sterke terugkeer

De comeback deed denken aan haar man van een avond ervoor. Gael Monfils steunde luidkeels Svitolina vanaf de tribunes. De Fransman wist een avond eerder in de vijde set een 4-0 achterstand goed te maken.
Svitolina is zelf ook bezig met een sterke terugkeer. Na een absentie wegens zwangerschap is ze inmiddels weer de nummer 192 van de wereld. Vorige week liet ze zien dat het met haar vorm goed zit sinds ze getraind wordt door Raemon Sluiter. Ze won het WTA toernooi van Straatsburg.
In de volgende ronde speelt ze tegen de winnares van de wedstrijd Caroline Garcia tegen Anna Blinkova.