Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Jasmine Paolini trekt ook in dubbelfinale aan kortste eind – Gauff/Siniakova te sterk

Kevin Van Nunen

Geupdate 09/06/2024 om 13:52 GMT+2

Het is Jasmine Paolini ook in de herkansing niet gelukt om Grand Slam-kampioene te worden. De Italiaanse verloor de finale van de onstuitbare Iga Swiatek en trok samen met Sara Errani opnieuw aan het kortste eind in de dubbelfinale. Het Italiaanse duo ging in twee sets onderuit tegen Coco Gauff en Katerina Siniakova. Het werd 6-7(5) 3-6.

Roland Garros | Paolini trekt ook in dubbelfinale aan kortste eind - Gauff/Siniakova te sterk

Paolini krijgt precies dezelfde opdoffer die Gauff twee jaar geleden moest verwerken, in de vorm van een kansloze nederlaag tegen de oppermachtige Swiatek en daarna ook het verliezen van de finale in het dames dubbelspel.
Dubbelpartner Errani is al in het bezit van een Career Slam in het damesdubbel. Er is echter nog hoop voor Paolini, als je bedenkt dat Gauff inmiddels Grand Slams won in zowel het enkel- als dubbelspel. Gauff won de US Open 2023 en voegt daar nu Roland Garros 2024 aan toe in het dames dubbelspel.
picture

Roland Garros | Jasmine Paolini kijkt uit naar wat er nog meer komt - "Ik wil dit vaker meemaken"

Gauff overkwam in 2022 hetzelfde als Paolini

Gauff vormde in Parijs een duo met Siniakova, die de titels de laatste jaren aaneenrijgt in het dubbelspel. Dat deed ze voorheen samen met Barbora Krejcikova, maar inmiddels wisselt het een beetje met wie ze dubbelt. Het partnerschap met Gauff bleek in ieder geval een groot succes.
Gauff/Siniakova was de betere tijdens een aantrekkelijke finale, waarvan zeker de eerste set spannend was. We zagen mooie rally’s, mooie punten ook van Paolini, maar Gauff en Siniakova hadden te vaak een antwoord op wat het Italiaanse duo probeerde.
picture

Roland Garros | Iga Swiatek is oppermachtig op gravel - voor de vierde keer de beste in Parijs

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie