Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | “Ik voelde me als Bambi op ijs” - Djokovic bespreekt moeilijke omstandigheden

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 01/06/2023 om 13:18 GMT+2

Novak Djokovic geeft aan dat hij maar moeilijk kan omgaan met de winderige omstandigheden op Roland Garros. De Serviër versloeg woensdagavond Marton Fucsovics na een lastige en lange eerste set tiebreak. Nole is op jacht naar zijn derde eindzege in het Grand Slam-toernooi van Parijs. Hij bespreekt met Barbara Schett en Tim Henman de baan van Court Philippe Chatrier.

Roland Garros | “Ik voelde me als een Bambi op ijs” - Djokovic bespreekt moeilijke omstandigheden

Djokovic was na zijn gewonnen tweederondepartij digitaal te gast in de studio van Eurosport. De winnaar van 22 Grand Slam-titels had meteen wat te zeggen over de omstandigheden op Roland Garros. Djokovic gaf toe dat hij het erg lastig had met de gladheid van de banen en dat de winderige condities hierbij niet meehelpen.
Djokovic vertelde dat de wind extreem hard vanaf één kant waaide in zijn wedstrijd tegen Fucsovics. “Ik dacht tijdens het spelen aan de demonstratiepartij tussen Rafael Nadal en Roger Federer in Spanje. Zij speelden toen op een baan die voor de helft gras en gravel was. Zo voelde ik me eigenlijk ook. Als Bambi op het ijs aan de ene kant van de baan.”
picture

Roland Garros | Djokovic ploetert in extreem lange eerste set en wint vervolgens simpel

Wind

Roland Garros had de eerste vier wedstrijddagen te maken met erg veel wind en dat benadrukt Djokovic ook. “Normaal gesproken neemt de intensiteit van de wind af zodra de zon ondergaat, maar dat was vanavond niet het geval. De wind is moeilijk voor de timing en om een goede lengte te vinden in je slagen.”
"We kunnen het over veel verschillende omstandigheden hebben, maar wind is altijd het ergst. Als de wind aanwakkert is dat natuurlijk op geen elke ondergrond fijn. Maar op gravel vliegt het ook nog eens in je mond en ogen, dat maakt toch wel een verschil.”
picture

Rolland Garros | Djokovic in drie sets klaar met Kovacevic en gaat naar tweede ronde

Omstandigheden

Djokovic vindt dat Fucsovics een goede wedstrijd speelde en juist met de omstandigheden omging. “Met die wind is het belangrijk dat je met meer marge speelt om veel fouten te voorkomen. Je kunt niet te dicht naar de lijnen spelen, want de bal wordt beïnvloed. Het is mentaal en fysiek een grotere uitdaging. Mijn complimenten dus ook voor het spel van Fucsovics.”
Djokovic merkt op dat ook tijdens de kwalificaties de wind een factor was, maar gelukkig voor de tennissers gaat de wind naar alle waarschijnlijkheid afnemen. “Ik denk dat alle spelers duimen dat de omstandigheden de komende tijd gemakkelijker worden”, aldus Djokovic.
picture

Roland-Garros | De mooiste punten van dag 4 in Parijs

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie