Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Ruud overleeft opleving van Zeppieri en plaatst zich voor derde ronde

Maurits ten Kate

Geupdate 01/06/2023 om 15:36 GMT+2

Casper Ruud heeft zich met moeite geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Noor kreeg vanaf de derde set veel tegenstand van Giulio Zeppieri, leverde zijn service in op het moment dat hij voor de wedstrijd serveerde, maar kon het tij toch nog op tijd keren, niet in de laatste plaats vanwege een opmerkelijke blessure van zijn Italiaanse opponent.

Roland Garros | Ruud overleeft opleving van Zeppieri en plaatst zich voor derde ronde

Ruud kende in de ronde hiervoor weinig moeite met de Zweed Elias Ymer, die hij in straight sets versloeg. In de eerste twee sets leek er ook geen vuiltje aan de lucht voor de finalist van vorig jaar.
Pas in de derde set kon de Italiaan meer tegenstand bieden aan het zware spel van de Noor. Ruud moest op 5-4 in de derde set serveren om in de set te blijven toen de zenuwen plotseling opkwamen. Een zeer slordige servicegame zorgde uit het niets voor zijn eerste setverlies van het toernooi.
Toen Ruud vroeg brak in de vierde set leek er wederom geen vuiltje aan de lucht, maar wederom ging het op 5-4 mis. Gelukkig voor Ruud liet hij zich niet uit het veld slaan en brak hij Zeppieri in diens volgende opslaggame, ondanks een raar moment bij de service waarbij de fysio er aan te pas moest komen voor de Italiaanse qualifier. Toen het eenmaal 6-5 was serveerde Ruud de wedstrijd op love uit. De nummer vier van de wereld dwingt een plek af in de derde ronde, waarin hij de Chinees Zhang of de Argentijn Tarante tegenkomt.
picture

Roland Garros | Zeppieri krijgt last van knie na eerste service en roept fysio op de baan

Reactie

Na afloop was er een onderonsje tussen twee Scandinaviërs op het Court Philippe-Chatrier. Mats Wilander sprak met Ruud over de wedstrijd en hoe het was om terug te keren op de baan waar hij vorig jaar zulke mooie herinneringen maakte.
"Het is geweldig om terug te keren op deze historische baan. Vorig jaar had ik het hier heel erg naar mijn zin en vandaag was dat niet anders. Dank aan iedereen die vandaag gekomen is."
"Het was een zware wedstrijd. Ik serveerde goed, brak hem al snel in de wedstrijd en speelde heel degelijk, maar dat is het mooie van vijfsetters. Normaal gesproken had ik 6-3 6-2 gewonnen, maar in de derde set ging hij een stuk beter spelen en wist hij zich terug te vechten in de wedstrijd. Het werd spannend in de vijfde set werd het spannend, maar gelukkig hoefde ik geen vijf sets te spelen. Nu kan ik wat beter herstellen voor de volgende wedstrijd", aldus Ruud.
picture

Roland Garros | Ruud blij met moeizame overwinning - "Hij vocht zich knap terug in de wedstrijd"

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie