Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Alexander Zverev na vijf zware sets te sterk voor Rune - omzeilt ook derde valkuil

Kevin Van Nunen

Gepubliceerd 04/06/2024 om 02:01 GMT+2

Welke uitdaging Alexander Zverev ook op zich krijgt afgevuurd deze editie van Roland Garros… hij doorstaat het met verve! De Duitser rekende in de vierde ronde af met Holger Rune, die hem tot het uiterste dwong in de vorm van een nachtelijke vijfsetter. In die beslissende vijfde set was er slechts één iemand de baas. Zverev dus. Hij won met 4-6 6-1 5-7 7-6(2) 6-2.

Roland Garros | Alexander Zverev na vijf zware sets te sterk voor Rune - omzeilt ook derde valkuil

Over de gehele partij genomen, was de winst van Zverev verdiend en had die wellicht ook gemakkelijker tot stand moeten komen. Na zware partijen tegen Rafael Nadal en Tallon Griekspoor moest de Duitser echter weer diep gaan. Hij stond de laatste drie dagen maar liefst acht uur op de baan.
Niet dat Zverev op achterstand kwam in de vijfde set, maar dit was dan ook het enige wat er nog aan ontbrak. De nummer vier geplaatst leverde de eerste set wat knullig in, maar kraakte in set twee de code van Rune’s service en brak hem maar liefst drie keer.
picture

Roland Garros | “Nooit relaxen tegen Zverev” – Wilander en Corretja geven Griekspoor advies

Rune maakt net iets te veel verkeerde keuzes

Het zag er slecht uit voor de Deen en er was weinig voor nodig om de situatie het stempel ‘hopeloos’ te geven, maar zoals altijd kende zijn spel – plus de bijbehorende emotionele uitspattingen – hoge pieken en diepe dalen. Zo kon het gebeuren dat Rune een tweede keer op voorsprong kwam.
Zverev moest dus aan de bak en leverde weer toen er werd gevraagd. Hij had zichzelf wat tijd kunnen besparen, maar sloeg tenslotte toe in de tiebreak. In die tiebreak zagen we een eerste échte woede-uitbarsting van Rune, die er slecht op ging dat Zverev diverse punten op rij maakte. Wellicht rook hij ergens in de verte al de winst.
picture

Roland Garros | Rafael Nadal en Alexander Zverev slaan kort na elkaar wereldbal - Duitser breakt

Zverev is de baas in vijfde set

De partij nam echter een andere wending. Qua spel ontliepen de twee elkaar weinig, al oogde Zverev stabieler, maar vooral op het gebied van keuzes maken was er een groot verschil tussen de twee. Of dat komt door ervaring? Hoe dan ook maakte de 21-jarige Rune iets meer foute keuzes. Een verkeerde hoek hier, een onbegrepen dropshot daar.
Zverev was de meer constante factor en benutte die kracht in Parijs ten volste onderweg naar zijn vierde kwartfinale op rij. Bij de laatste acht speelt Zverev tegen loopwonder Alex de Minaur.
picture

Roland Garros | Medvedev sluit af met dubbele fout, De Minaur naar laatste acht in Parijs

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie