Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Casper Ruud maakt einde aan opmars Fritz op gravel - staat tegenover Djokovic

Kevin Van Nunen

Gepubliceerd 03/06/2024 om 23:20 GMT+2

Na twee finales op rij is Casper Ruud ook tijdens Roland Garros 2024 alweer een heel eind onderweg. De Noor maakte in de vierde ronde een einde aan de opmars van Taylor Fritz, die in Parijs nog niet eerder de tweede ronde had bereikt. Ruud besliste de partij in vier sets in zijn voordeel 7-6(6) 3-6 6-4 6-2.

Roland Garros | Casper Ruud maakt einde aan opmars Fritz op gravel - staat tegenover Djokovic

Ruud moest heel wat kansen voor Fritz ongedaan maken om te winnen. Zo leek de Amerikaan in de tiebreak eerste set op koers te liggen om op voorsprong te komen, maar het liep anders. Hij slaagde er nog wel in om de tweede set te winnen, maar daarna raakte de pijp langzaam leeg.
Daar wist Ruud met zijn goede gravelspel wel raad mee en toen Fritz in de vierde set ook niet meer helemaal okselfris oogde, was het gedaan. Toch duurde de wedstrijd dik 3,5 uur, wat iets zegt over hoe gelijkwaardig de twee aan elkaar waren.
Novak Djokovic wierp ongetwijfeld een goedkeurende blik op de speelklok. Djokovic stond zelf, op één been, nog een uurtje langer op de baan, maar weet dat Ruud ook in zijn reserves moest tasten om de kwartfinale te bereiken. Djokovic en Ruud strijden later deze week om een plekje bij de laatste vier.
picture

Roland Garros | Casper Ruud zegt sorry na wel heel ondeugende rally - afgesloten met tweener lob

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie