Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | “Dankzij jonge fan!” - Alex de Minaur zit nog in toernooi, met hulp vanaf de tribune

Edward Swier

Geupdate 02/06/2024 om 13:29 GMT+2

Voor het eerst in 17 jaar (!) heeft een Australische man de laatste 16 op Roland Garros gehaald. Alex de Minaur slaagde erin om Jan-Lennard Struff te verslaan: 4-6 6-4 6-3 6-3. De partij duurde, na een onderbreking vanwege de regen, letterlijk uren. Een jonge fan liet De Minaur echter niet in de steek. En daar was de tennisser de jeugdige supporter erg dankbaar voor.

Roland Garros | “Dankzij jonge fan”. Alex de Minaur zit nog in toernooi, met hulp vanaf de tribune

De Minaur stond, zo voelde het voor hem althans, met de rug tegen de muur. Powerhouse Struff gaf veel weerstand, en De Minaur baalde flink dat de partij liefst 4,5 uur onderbroken was door een regenpauze. Maar hij doorstond alles, met hulp vanaf de tribune.

Van eerste tot laatste punt

De Minaur liet zijn jonge fan meedelen in de vreugde. Eerst kreeg hij een denkbeeldig vuistje en daarna, na de felicitaties van De Minaurs tegenstander en de umpire, besloot de Australische tennisser de sepcifieke supporter te omhelzen.
“Die jonge jongen was er van het eerste tot het laatste punt bij, en dat terwijl we een regenpauze van misschien wel vijf uur hadden gehad. Hij moedigde me voortdurend aan. Bij de wisseling van kant, bij elk punt. Telkens hoorde ik hem schreeuwen, aanmoedigen.’’

Lesje nederigheid

De Minaur leerde een lesje nederigheid op de baan. “Ik heb hem een paar keer aangekeken en dacht: wat nu als ik een fan was? Waarschijnlijk was ik naar huis gegaan, want het was zo ongelooflijk koud. Ik snapte er niks van, begreep die jongen gewoon niet. Maar hij gaf me wel energie."
"Iedere keer als ik van kant moest wisselen, keek ik naar hem. En ik had enorme waardering voor hem. Iemand die tien uur in de kou gaat zitten om mij te zien tennissen, dat gaf me zoveel energie. Ik was blij dat ik, samen met hem, kon winnen.’’
picture

Hoogtepunten Alex De Minaur - Jan-Lennard Struff - Roland-Garros

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie