Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Griekspoor in drie sets langs Darderi - Ontmoeting met Zverev wacht

Yannick Wezenbeek

Geupdate 30/05/2024 om 18:38 GMT+2

Tallon Griekspoor is erin geslaagd de derde ronde te bereiken. De Nederlander rekende in drie sets af met Luciano Darderi. Griekspoor staat nu voor het eerst in zijn tennisloopbaan in de derde ronde van Roland Garros. Daarin krijgt hij te maken met Alexander Zverev, de halve finalist van 2021 en 2022.

Roland Garros | Griekspoor in drie sets langs Darderi - Ontmoeting met Zverev wacht

De eerste set ging gelijk op maar moest worden onderbroken wegens de regen. Na een zeer lange regenpauze van zo'n 2,5 uur werd de wedstrijd hervat met een tiebreak. In die tiebreak speelde Griekspoor uitstekend waardoor hij de eerste set binnen wist te slepen.
Daarna ging het hard en kwam de Nederlander eigenlijk niet meer in de problemen. De tweede zette hij zijn goede vorm uit de tiebreak door en waren vooral zijn returns van een hoog niveau. De set ging dankzij twee breaks met 6-3 naar Griekspoor.

Woedende Italiaan

De wedstrijd leek al beslist en Darderi stond op het punt van ontploffen van woede, maar net op dat moment maakte de Italiaan een mooi punt. Even leek hij zich terug te knokken maar het was Griekspoor die de wedstrijd toch volwassen uitspeelde. Eén break in de derde set was genoeg om ook die te winnen met 6-3.
Nu wacht voor Griekspoor een pittige tegenstander. Alexander Zverev, de halve finalist van 2021 en 2022 moet worden verslagen voor een plek in de achtste finale. Deze plek in de derde ronde is voor de Nederlander in ieder geval al een unieke prestatie. Nog nooit eerder lukte hem dat op Roland Garros.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
 
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie