Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Jannik Sinner komt niet in de problemen tegen Pavel Kotov

Mathieu HIlgersom

Geupdate 31/05/2024 om 16:55 GMT+2

Jannik Sinner heeft zich eenvoudig geplaatst voor de laatste zestien op Roland Garros. De nummer twee van de wereld rekende op Philippe Chatrier in drie sets af met de Rus Pavel Kotov: 6-4, 6-4 en 6-4.

Roland Garros | Jannik Sinner komt niet in de problemen tegen Pavel Kotov - Winst in drie sets

Wie nog twijfelde aan de fitheid van Sinner kreeg in de eerste ronden het antwoord. De Italiaan bleek goed hersteld van zijn heupblessure en liet weinig heel van Christopher Eubanks en Richard Gasquet.
Ook Kotov kon daar in ronde drie geen verandering in brengen. Sinner stuurde de Rus voortdurend van het kastje naar de muur en het was wachten totdat de nummer 56 zijn service zou inleveren. Bij de zesde kans benutte Sinner het breakpoint en trok uiteindelijk de eerste set met 6-4 naar zich toe.

Slordiger

Het ging zo gemakkelijk dat de Italiaan ogenschijnlijk was gas terugnam. Hij werd wat slordiger, had meer moeite om zijn service te behouden en overleefde zelfs een breakpoint van de Rus.
Kotov, die in de eerste set wat moedeloos om zich heen keek na weer een sterk punt van Sinner, kreeg wat meer vertrouwen en dat kwam zijn spel ten goede. Sinner liet hem echter niet dichterbij komen. Hij nam al snel een break voorsprong en gaf deze niet meer weg. Ook de tweede set was met 6-4 voor de mogelijke nieuwe nummer 1 van de wereld.

Set drie

Het beeld van de tweede set zette zich voort in set drie waardoor een meer gelijkwaardige partij ontstond. Nadat Kotov gemakkelijk twee keer zijn eigen service had behouden, ging het mis bij poging drie.
Sinner dwong met een soort volley vanaf de servicelijn twee breakpunten af en benutte direct de eerste. Dit voordeel liet hij zich niet meer ontnemen. Hij behield gemakkelijk zijn eigen service en sloeg toe bij zijn eerste matchpoint.
Sinner is daarmee na zijn landgenoot Matteo Arnaldi de tweede speler die zich heeft geplaatst voor de laatste zestien. In de achtste finale neemt de Italiaan het op tegen de winnaar van de partij tussen Corentin Moutet en Sebastian Ofner.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie