Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Liveblog en speelschema dag 7 - Griekspoor verliest in vijf sets van Zverev, latertje voor Djokovic

Kevin Van Nunen

Geupdate 02/06/2024 om 01:05 GMT+2

Dag 7 van Roland Garros wordt een zeer belangrijke voor Tallon Griekspoor. De beste tennisser van Nederland neemt het zaterdag in de derde ronde op tegen Alexander Zverev. Het wordt dus een flinke uitdaging om de tweede week te bereiken. Behalve Griekspoor komen ook Aryna Sabalenka en Novak Djokovic in actie in Parijs. Volg de hele dag updates in het liveblog van Eurosport.

Roland Garros | Au! Rinderknech moet opgeven vanwege teenblessure die hij zelf veroorzaakt

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we Roland Garros dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Parijs. Je vindt hier ook updates van de toppers. Mis geen enkele rally via discovery+.

Lange nacht voor de boeg bij Djokovic-Musetti

Tot hoelaat gaat deze partij duren? Musetti pakt de tweede set via een tiebreak. Normaal gesproken is Djokovic succesvol in tiebreaks, maar hij mist zelfs een setpunt. En dus hangen de bordjes na 2 uur en 23 minuten tennis weer gelijk. De twee gaan in Parijs nog een tijdje vrolijk verder!

Djokovic komt op voorsprong

Het is inmiddels 23:30 uur en Djokovic pakt de eerste set af van Musetti. De Italiaan levert een slordige laatste servicegame af en dat komt hem duur te staan. 7-5… Opvallend is dat Djokovic al tot twee keer toe een reactie vertoonde die doet vermoeden dat hij wat fysiek ongemak voelde. Zie ook hoe hij reageert na het benutte setpoint.

Djokovic en Musetti gaan van start

Het is bepaald geen 20:15 uur meer, maar met ruim twee uur vertraging melden Djokovic en Musetti zich op de baan. Deze partij in de derde ronde wordt ‘gewoon’ afgemaakt en dus gaan we in Parijs op voor een latertje, als gevolg van alle uitloop en het verplaatsen van Bergs vs Dimitrov naar het centre court.

Feestje Bergs afgelopen na nederlaag tegen Dimitrov

Het feestje van Zizou Bergs is afgelopen, maar het bracht hem maar wel mooi tot de derde ronde van Roland Garros. De Belg begon er al in de kwalificatie aan. Aan het einde van de vierde set moet hij, na een momentje van verslapping, buigen voor Grigor Dimitrov. Er is niet eens tijd voor een on-court interview, want Djokovic en Musetti moeten zo snel mogelijk de baan op.

Bergs pakt set dus Djokovic en Musetti blijven wachten

Hier zullen Djokovic en Musetti minder blij mee zijn… Zizou Bergs pakt de derde set vs Dimitrov en we hebben dus een wedstrijd. Een echte wedstrijd. Een wedstrijd die nog zeker de vierde, maar wellicht ook de vijfde set duurt. En het wordt later en later in Parijs. Krijgen we een nachtsessie?

Djokovic moet wachten op Bergs vs Dimitrov

Na een handvol regenpauzes is besloten om Bergs vs Dimitrov te verplaatsen naar Court Philippe-Chatrier, want die partij moet vandaag klaar zijn. Dat is slecht nieuws voor Novak Djokovic en Lorenzo Musetti, die hun avondsessie mogelijk een nachtsessie zien worden. Het goede nieuws voor hen is dan weer dat Dimitrov ook de tweede set pakt.

Griekspoor verliest na match tiebreak van Zverev

De kansen waren er… de kansen zullen ook nog wel eens door het hoofd spoken van Griekspoor, want hij buigt na vijf sets voor Zverev. De Duitser ontsnapt in de derde ronde van Roland Garros via een match tiebreak (10-3). Hij stond met 1-4 achter in de vijfde set, maar Griekspoor leverde die voorsprong in en dan laat Zverev alsnog zien wat hij in huis heeft. Wat zonde voor Tallon zeg!
picture

Roland Garros | Tallon Griekspoor trekt aan kortste eind tegen Zverev – verlies na match tiebreak

Match tiebreak om winnaar aan te wijzen bij Griekspoor vs Zverev

We gaan all the way! Er is een match tiebreak nodig om een winnaar aan te wijzen bij deze partij in de derde ronde tussen Griekspoor en Zverev. griekspoor zal nog altijd balen van het inleveren van een dubbele break, maar dat is iets voor later. Iets volop voor je kans gaan. Kom op, Tallon!

Griekspoor is voorsprong kwijt

We spoelen een klein stukje vooruit. Van de twee breaks voorsprong is er niet eentje meer over. Zverev profiteert van slordigheden op de service van Griekspoor en slaat terug. We naderen de climax, maar op 4-4 valt nog niet te zeggen wie er gaat winnen. Ontzettend zonde, want de wedstrijd lag op het racket van de Nederlander…

Griekspoor de baas in vijfde set

Een dubbele break voor Griekspoor! Hij loopt uit naar een 4-1 voorsprong op Zverev in de vijfde set. Is hier een enorme stunt in de maak?!

Griekspoor dwingt Zverev tot vijfde set

Hij maakte het nog even spannend door (weer) op 15-40 achterstand te komen in zijn eigen servicegame, maar Griekspoor slaagt erin om de vierde set te winnen. En met wat voor setpoint! Een prachtige rally bestaande uit 16 slagen beslist Griekspoor in zijn voordeel, op basis van een fraai uitgevoerd dropshot waarmee hij Zverev uit positie speelt in aanloop naar de laatste bal. De wederopstanding van Griekspoor is compleet, maar hij is er nog niet. De bordjes hangen gelijk, we krijgen een vijfde set!
picture

Roland Garros | Griekspoor dwingt Zverev tot vijfde set - prachtig uitgespeeld setpoint

Medische behandeling Griekspoor

Set 2 is voor Zverev

Griekspoor blijft prima spelen, maar één mindere game aan het einde van de tweede set kost hem ook gelijk de set. De stand is weer gelijk.

Set 1 is voor Griekspoor

Voorlopig alleen in de stadions

Tijd voor Griekspoor!

Zonder setverlies door

picture

Roland Garros | Sabalenka flirt met setverlies, maar laat dan haar beste spel zien

Sabalenka flirt met setverlies

Rybakina wint

picture

Roland Garros | Mertens maakt het Rybakina even moeilijk maar verliest toch in twee sets

Toch weer regen

Rybakina en Mertens kunnen uiteraard door op het centre court, maar buiten is het weer aan het regenen. en dus ligt er weer een hoop stil.

Vijf breaks en winst voor Rybakina

Ogen op het centre court en het is droog!

Kan Griekspoor doorpakken?

Wat er nog aan ontbreekt bij Griekspoor op de drempel van de mondiale toptwintig is een run tot diep op een Grand Slam. Hij gaat vaak kopje onder tegen latere winnaars of spelers die nog hoger staan op de wereldranglijst, maar vroeg of laat moet het toch een keer lukken om door te pakken.
Lukt dat zaterdag…? De opgave tegen Zverev is een zware, want de Duitser staat de laatste weken goed te spelen. Zverev behoort tot de schaduwfavorieten. Griekspoor zal dus serieus aan de bak moeten. Het helpt wat dat betreft niet dat hij kampt met pijntjes in de arm en slechts met pijnstillers kan tennissen.
picture

Roland Garros | Rafael Nadal en Alexander Zverev slaan kort na elkaar wereldbal - Duitser breakt

Djokovic in de avond tegen Musetti

Naar verwachting zijn Zverev en Griekspoor zaterdag halverwege de middag aan de beurt om hun partij aan te vangen. Eerst staan op het Court Philippe-Chatrier staat andere wedstrijden gepland: Elise Mertens neemt het op tegen Elena Rybakina en daarna is het centre court gereserveerd voor de vriendinnen Paulo Badosa en Aryna Sabalenka.
Novak Djokovic en Lorenzo Musetti vormen het affiche voor de avondsessie, maar er gebeurt nog veel meer. Zo spelen ook Daniil Medvedev, Casper Ruud en Holger Rune. Plus Zizou Bergs! Na onwijs veel regenpauzes hoopt hij zaterdag een scheve situatie recht te zetten tegen Grigor Dimitrov.
picture

Roland Garros | Djokovic met wereldpunt langs de netpaal

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 7 ROLAND GARROS

De eerste partijen starten om 11:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven.
Court Philippe-Chatrier
Mertens (25) - Rybakina (4) – vanaf 12:00 uur
Badosa - Sabalenka (2)
Alexander Zverev - Tallon Griekspoor
Djokovic (1) - Musetti (30) - niet voor 20:15 uur
Court Suzanne-Lenglen
Gracheva - Begu
Shelton (15) - Auger-Aliassime (21)
Machac - Medvedev (5)
Keys (14) - Navarro (22)
Etcheverry (28) - Ruud (7)
Court Simonne-Mathieu
Zheng (7) - Avanesyan
Hurkacz (8) - Shapovalov
Andreescu - Paolini (12)
Kovalik - Rune (13)
Fritz (12) - Kokkinakis
Court 14
De Minaur (11) - Struff
Bergs - Dimitrov (10)
Svitolina (15) - Bogdan
Cerundolo (23) - Paul (14)
Cocciaretto/Trevisan - Bogdan/Cristian
Court 7
Added/Arribage - Balaji/Reyes-Varela Martinez
Tsitsipas/Tsitsipas - Molchanov/Smith
Andreeva - Stearns
Shibahara/Lammons - Badosa/Tsitsipas (WC)
Court 6
Koolhof/Mektic (7) - Purcell/Thompson
Gauff/Siniakova (5) - Danilina/Xu
Murray/Venus (3) - Barrere/Pouille
Eikeri/Gonzalez - Sutjiadi/Withrow
Court 8
Muhammad/Sutjiadi (15) - Kalinina/Yastremska
Escobar/Nedovyesov - Ram/Salisbury (3)
Peers/Safiullin (WC) - Gille/Vliegen (10)
Ferro/Herbert - Watson/Salisbury
Krejcikova/Vliegen - Vekic/Dodig
Court 9
Baptiste/Parks - Shibahara/Wang (10)
Carle/Parry - Bouzkova/Sorribes Tormo (7)
Luz/Zormann - Bopanna/Ebden (2)
Mies/Skupski (12) - Machac/Zhang
Kudermetova/Bopanna - Samsonova/Vavassori
Court 10
Heliovaara/Patten - Johnson/Mansouri
Blinkova/Rus - Eikeri/Neel (13)
Hanfmann/Koepfer - Krawietz/Puetz (6)
Court 11
Frech/Tomova - Kenin/Mattek-Sands (14)
Mihalikova/Noskova - Krejcikova/Siegemund (4)
Wang/Yuan - Melichar-Martinez/Perez (2)
Court 12
Granollers/Zeballos (1) - Erler/Miedler
Fernandez/Routliffe (9) - Guo/Jiang
Arevalo/Pavic (9) - Daniell/McDonald
Cornet/Mahut (WC) - Siegemund/Roger-Vasselin (2)
Kichenok/Pavic - Bucsa/Molteni
Court 13
Kichenok/Ruse - Burel/Paquet (WC)
Kato/Kichenok (16) - Lumsden/Wang
Eubanks/King - Nys/Zielinski (15)
Potapova/Sizikova - Korpatsch/Marozava
Lechemia/Olivetti - Kato/Puetz

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie