Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | "Nog flinke stappen te zetten" - Eurosport-experts vrij kritisch over Griekspoor

Douwe Vries

Geupdate 02/06/2024 om 20:55 GMT+2

Uiteraard heeft Tallon Griekspoor er nu even niks aan. Maar na zijn epische gevecht met Alexander Zverev (6-3 4-6 2-6 6-4 6-7), zijn de Eurosport tennisanalisten Mats Wilander en Alex Corretja hoopvol doch een tikje negatief over zijn optreden. De Zweed en Spanjaard hebben genoeg verbeterpunten gespot voor de Nederlander, die het de nummer 4 van de wereld af en toe bijzonder lastig maakte.

Roland Garros | “Nooit relaxen tegen Zverev” – Wilander en Corretja geven Griekspoor advies

Dit deed Griekspoor ook nog eens met fraai en doordacht tennis. Zverev zelf had nog de nodige complimenten over voor onze landgenoot. Tijdens het baaninterview na afloop zei hij tegenover Roland Garros media: “Het is een ongelofelijk goede speler, respect voor hem. Ik heb het altijd heel lastig tegen Griekspoor en win in ieder geval nooit makkelijk van hem.”
Het was de vijfde onderlinge ontmoeting tussen de twee tijdens een ATP-toernooi. Uiteindelijk won Griekspoor er daar een van: de achtste finale tijdens ABN AMRO Open in 2023. De overige vier partijen waren een prooi voor Zverev. Maar close was het in ieder geval altijd tussen de twee, inderdaad.
picture

Roland Garros | “Tallon is een geweldige speler” - Zverev opgelucht na zege op Griekspoor

Opvallende reactie griekspoor tussen punten

“Hij is bijna net zo goed als de beste spelers van de wereld”, begint Wilander zijn analyse. De Zweed prijst vooral de service-volleytechniek van Griekspoor. Ook zegt hij dat hij een goed ‘gevoel voor de bal’ heeft en rent op de juiste momenten.
“Hij leek op het einde niet heel erg fysiek uitgeput”, stelt Wilander. De Eurosport-analist merkt dan op dat Griekspoor goed moet kijken naar zijn mentale gestel. Bijvoorbeeld dat de Nederlander eens goed terugkijkt naar zijn reacties tussen de punten door.
“Zijn eerste service was op een gegeven moment compleet verdwenen. En dat betekent: nervositeit”, zegt Wilander hierover. Collega Corretja gelooft ook dat het juist in de fysieke gesteldheid van Griekspoor zit. En niet alleen mentaal. “Hij moet zich fysiek ontwikkelen. Je doet er namelijk meer dan vier uur over om dit soort wedstrijden te winnen. Daar moet hij ook van leren.”
picture

Roland Garros | Tallon Griekspoor trekt aan kortste eind tegen Zverev – verlies na match tiebreak

tegen zverev kan je nooit relaxen

De twee tennislegendes gingen wel steeds verder in hun kritiek. Zo ergerde Wilander zich duidelijk aan het gedrag van Griekspoor. Dit ook toen hij enorm grote kansen had om vijfde set binnen te halen. Tijdens de meest belangrijkste momenten was Griekspoor te veel met zijn coaches bezig, en begon hij ook onbegrijpelijk te lachen volgens Wilander.

Corretja analyseert verder dat Griekspoor wel degelijk het momentum had. Dit terwijl de Nederlander zelf ook gedacht moet hebben, op een gegeven moment kansloos te zijn. “Maar tegen Zverev kan je nooit relaxen. Je weet dat hij altijd terug zal komen. Dus eigenlijk hielp het Griekspoor ook niet dat hij met twee breaks voor kwam te staan.”
In de studio waren er dezelfde woorden: Griekspoor had het momentum om een legendarische zege te boeken, maar zal van deze ervaring ook weer een hoop opsteken.
picture

Roland Garros | "Nog flinke stappen te zetten" - Eurosport-experts kritisch over Griekspoor

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie