Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Sinner laat zich alleen in eerste set in het ootje nemen - verslaat daarna Moutet

Kevin Van Nunen

Gepubliceerd 02/06/2024 om 23:35 GMT+2

Jannik Sinner heeft een overwinning in straight sets geboekt, maar daar had hij wel vier sets voor nodig. De Italiaan liet zich in de eerste set van zijn vierderondepartij op Roland Garros compleet in de luren leggen door Corentin Moutet, die een showtje opvoerde met behulp van het Franse publiek. Zodra Sinner het trucje echter doorzag, stelde hij orde op zaken.

Roland Garros | Sinner laat zich alleen in eerste set in het ootje nemen - verslaat daarna Moutet

Het scheelde weinig of Sinner was in de eerste set getrakteerd op een bagel. De Italiaan kreeg geen vat op het onorthodoxe, gekke spel van de linkshandige Moutet, die zich volop gesteund wist door de Franse fans op de tribune en vanaf het eerste moment de trukendoos opende.
Het feestje van Moutet in Parijs duurde echter maar een setje, want daarna had Sinner door wat er gaande was. Hij slaagde erin om kalm te blijven en de nodige aanpassingen door te voeren in zijn spel, waardoor hij erin slaagde om de partij om te draaien.
picture

Roland Garros | Sinner krijgt full experience - Frans publiek blijft maar lawaai maken voor Moutet

Sinner vindt zijn concentratie

Zodra het kantelmoment eenmaal daar was, bleek het alsnog een gemakkelijke avond te worden voor de man die jaagt op de nummer één-positie op de ATP-ranglijst. Sinner switchte het momentum en niet langer rende hij achter de bal aan, maar Moutet. Dit resulteerde in 2-6 6-3 6-2 6-1.
Nog los van de meters die hij moest maken, kookte ook steeds vaker het potje van Moutet over. De Fransman kon simpelweg niet mee in het inmiddels geconcentreerde spel van Sinner die erin slaagde om de vele goocheltrucs te neutraliseren.

Voetfout Moutet na onderhandse service

Toen Moutet ook nog een voetfout gecalld kreeg op zijn handelsmerk – een onderhandse service – was duidelijk dat het einde van de partij naderde. Moutet was drukker met het aanvechten van die terechte call dan de wedstrijd, zo leek het, waarna Sinner vakkundig toesloeg.
Hoewel hij pas 22 jaar jong is, betekent het bereiken van de laatste acht dat Sinner voor de tweede keer in de kwartfinale staat op Roland Garros. De eerste keer dateert van 2020. Dat is inmiddels alweer vier jaar geleden.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie