Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Spektakel bij Dimitrov-Hurkacz - duif op het net, duik naar bal en wissel van umpire?

Kevin Van Nunen

Geupdate 02/06/2024 om 23:57 GMT+2

De partij in de vierde ronde tussen Grigor Dimitrov en Hurbert Hurkacz duurde weliswaar slechts drie sets, maar was wel een spektakelstuk. De driesetter duurde maar liefst drie uur en dus krijgen de fans heus waar voor hun geld, vooral als je bedenkt wat Dimitrov en Hurkacz voorschotelden. Van een duif op de netband tot een duikvolley en discussie over een wissel van umpire.

Roland Garros | Bijzonder moment tijdens Dimitrov-Hurkacz - duif neemt zomaar plaats op de netband!

Dimitrov en Hurkacz worden door de organisatie tot het uiterste gedwongen. Als gevolg van de vele regenpauzes waren hun partijen in de derde ronde uitgesteld tot het laatst mogelijke moment. Zo kon het gebeuren dat de Bulgaar plots op Philippe-Chatrier tegen Zizou Bergs stond te spelen waardoor het nachtwerk werd voor Novak Djokovic.
En de volgende dag mochten de twee alweer de baan op, gelukkig tegen elkaar en dus onder soort van gelijke omstandigheden. Dat het gelijk opging tussen Dimitrov en Hurkacz bleek wel uit het feit dat er twee tiebreaks gespeeld moesten worden en dat de mooie punten en leuke rally’s elkaar opvolgden.
picture

Roland Garros | Duikvolley levert Dimitrov geen punt op - wel smerig shirt en een wondje

Dimitrov gaat tot het uiterste voor punt met duikvolley op gravel

Maar er gebeurden ook gekke dingen. Zo zat er aan het einde van de tweede set, tussen twee opslagen in van Dimitrov, plotseling een duif op de netband. Die duif schopte de boel behoorlijk in de war, want na kort oponthoud kreeg Dimitrov van de umpire de kans om een nieuwe eerste service te spelen.
Ergens hier ging het mis in de verhoudingen tussen Hurkacz en de umpire, want tegen het einde van de derde set vroeg de Pool tijdens een kantwissel of hij wilde stoppen of doorgaan ‘met de vrouw op de stoel’. Dit terwijl de umpire van dienst precies tussen beide spelers inderdaad op haar stoel zat.
picture

Roland Garros | Bijzonder verzoek Hurkacz aan Dimitrov - “Zullen we de umpire vervangen?”

Hurkacz wil umpire laten vervangen

Dimitrov leek zich niet te willen laten afleiden door zulke randzaken en praatte enigszins op Hurkacz in om ‘gewoon’ verder te spelen. Dat deed Hurkacz, die eerder al om de supervisor vroeg nadat een bal volgens hem ten onrechte uit werd gegeven. Misschien was het maar goed dat de partij na dit moment niet al te lang meer duurde, wellicht was Hurkacz toen zelfs al te afgeleid om nog te winnen.
Even eerder maakte Hurkacz nog wel het mooiste punt van de partij, ondanks een duikvolley en dus een uiterste poging van Dimitrov. Hij deed werkelijk alles om de bal te halen, maar het sluitstuk van een prachtige slagenwisselingen kwam van het racket van Hurkacz. Helaas voor hem zou het voor niets blijken te zijn.
Dimitrov neemt het in zijn eerste kwartfinale in Parijs op tegen Courentin Moutet of Jannik Sinner.
picture

Roland Garros | Dimitrov knijpt in tepel Hurkacz bij in ontvangst nemen felicitaties

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie