Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Tallon Griekspoor trekt aan kortste eind tegen Zverev - verlies na match tiebreak

Kevin Van Nunen

Geupdate 01/06/2024 om 19:55 GMT+2

Tallon Griekspoor heeft op Roland Garros geroken aan een stunt, maar leidde alsnog een nederlaag versus Alexander Zverev. Griekspoor stond in de vijfde set een dubbele break voor, maar zag de score van 4-1 net zo snel weer verdampen op het scorebord. In de noodzakelijke match tiebreak sloeg Zverev tenslotte toe om een ontsnapping te realiseren.

Roland Garros | Tallon Griekspoor trekt aan kortste eind tegen Zverev – verlies na match tiebreak

Griekspoor verkeerde tijdens de vierde set in de luxepositie van een 4-1 voorsprong, maar helaas bleek dit het begin van het einde. Achteraf werd gespeculeerd: was die dubbele break voorsprong er wellicht teveel aan? Het zijn zaken waar de beste tennisser van Nederland nog wel een tijdje aan terugdenkt, want een stunt hing serieus in de lucht. Het werd echter 6-3 4-6 2-6 6-4 6-7(3).
Wat wel opviel, was het stokken van de service van Griekspoor. Keer op keer moest hij op zijn eigen opslag een achterstand repareren. Dat lukte bij tijd en wijle wonderwel, maar ergens voelde je ook dat het vroeg of laat een keer fout moest gaan… zeker tegen een wereldtopper als Zverev.
picture

Roland Garros | Griekspoor dwingt Zverev tot vijfde set - prachtig uitgespeeld setpoint

Voorsprong in vijfde set niets waard voor Griekspoor

Zverev stond de laatste drie edities van Roland Garros in de halve finale en behoort dus echt tot de wereldtop, zowel op gravel als op andere ondergronden. De Duitser begon niet al te best en daar kon Griekspoor van profiteren, maar in set twee en drie toonde Zverev aan waarom hij zó goed is.
Hetzelfde gold in het staartje van de partij. Wellicht dat Zverev op 4-1 de hoop had opgegeven en daardoor zo ontspannen speelde dat zijn forehand het weer deed, want precies op dat moment speelde hij zijn beste tennis. Plotseling was Zverev weer de baas en niet langer Griekspoor.

Griekspoor regelmatig op achterstand in eigen servicegames

Onderaan de streep speelde Griekspoor misschien ook wel net iets te wisselvallig om zijn stunt compleet te maken. De man die op de drempel staat van de toptwintig op de ATP-ranglijst speelde een uitstekende eerste set, maar liet het liggen in set twee en was het even kwijt in set drie.
Het was knap dat Griekspoor een inhaalrace wist op te starten en pijnlijk dat het niet lukte om de voorsprong in set vijf om te zetten in een overwinning, maar wellicht is dit een ervaring die de Haarlemmer nodig heeft om definitief de stap naar de wereldtop van het tennis te zetten.
picture

Roland Garros | Tallon de titaan! Griekspoor zet Zverev aan het lopen en krijgt beloning

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie