Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Pegula moet verstek laten gaan door blessure - "Ik kom dit seizoen zeker nog terug"

Menno Waebeke

Geupdate 23/05/2024 om 12:42 GMT+2

Jessica Pegula kan niet in actie komen tijdens Roland Garros. De Amerikaanse nummer vijf van de wereld heeft te veel last van een nekblessure, die haar al sinds februari parten speelt. Ze had zich eerder al afgemeld voor de voorbereidingstoernooien in Stuttgart, Madrid en Rome. "Ik kom een kleine week tekort om helemaal fit te zijn voor Parijs", laat Pegula weten.

US Open | Gauff wil Pegula knuffelen om matchpoint te vieren, maar juicht een game te vroeg

De laatste keer dat Pegula in actie kon komen was in april tijdens de Billie Jean King Cup qualifier. Ze won daar nog twee partijen, maar dat kleine succesje kon ze niet doorzetten in Stuggart, Madrid of Rome. "Hi guys, jammer genoeg moet ik me terugtrekken voor Roland Garros", liet ze haar fans weten via Instagram.
"Ik kan nog maar net normaal trainen (ik heb deze week geen problemen gehad), maar ik neem geen risico's met mijn herstel en terugkeer op de baan. Als ik nog vijf tot zeven dagen had gehad, dan zou ik 100 procent aanwezig zijn. Ik ben zeker terug voor het gras-seizoen en de rest van de zomer."
picture

Wimbledon | Vondrousova verslaat Pegula in mooi gevecht en bereikt voor het eerst de halve finale

Opmars op ranking

Pegula bereikte de kwartfinales van alle vier de Grand Slam-toernooien en is de afgelopen jaren ook aan een flinke opmars bezig op de WTA-ranking. In 2021 ging ze van plek 65 naar plek 18 en in oktober 2023 bereikte ze haar persoonlijke record met een derde plaats op de wereldranglijst. Inmiddels is ze twee plekken gezakt naar vijf.
Roland Garros gaat op zondag 26 mei van start. Voor Nederland zijn Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Aranxta Rus al zeker van het eindtoernooi. Jesper de Jong kan zich nog plaatsen via de kwalificaties, Suzan Lamens en Arianne Hartono werden in dat toernooi uitgeschakeld.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie