Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | “Ben nu een andere speler” – Carlos Alcaraz over slechte dag tegen Novak Djokovic

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 29/05/2024 om 12:46 GMT+2

Wat een van de mooiste partijen uit de geschiedenis van Roland Garros leek te worden, liep uit op een debacle. Carlos Alcaraz en Novak Djokovic trakteerden de fans op het Court Philippe-Chatrier op een halve finale om van te watertanden, tot de Spanjaard kramp kreeg en nooit meer op niveau kwam. Daar heeft ‘Carlitos’ van geleerd, zo vertelt de Spanjaard zelf.

Roland Garros | Carlos Alcaraz kent ondanks blessure totaal geen moeite met J.J. Wolf

Afgelopen zondag zette de onlangs 21 jaar geworden Spanjaard met speels gemak de Amerikaanse lucky loser JJ Wolf opzij. Wolf had in de kwalificaties verloren van De Jong, die Alcaraz deze middag tegenkomt in de tweede ronde van het toernooi in de Franse hoofdstad.
Nu zijn er enige twijfels bij de fitheid van de jonge Murciaan, terwijl in 2023 voor aanvang van het toernooi Alcaraz als absolute favoriet voor de titel werd gezien. Hij won in Barcelona en Madrid op weg naar Parijs, waar het in de halve finale tegen Djokovic mis ging. Een krampaanval zorgde ervoor dat een mooie tweestrijd in één klap enorm eentonig werd.
picture

Roland Garros | Alcaraz verslaat wetten van zwaartekracht en maakt onmogelijk punt tegen Djokovic

Bijleren

Dat zorgde voor een leermoment, geeft Alcaraz toe. “Ik probeer van iedere situatie, ieder toernooi en elke wedstrijd te leren. Ik speel nu twee jaar op de ATP Tour, heb twee Grand Slams gewonnen, maar leer nog steeds bij van ieder duel.”
“Ook van de halve finale tegen Djokovic heb ik veel geleerd. Dat treffen zorgde er zelfs voor dat ik later Wimbledon kon winnen”, aldus Carlitos, die naar eigen zeggen op een andere manier opnieuw naar Parijs afreisde.
“Een jaar na die halve finale durf ik te zeggen dat ik een andere speler ben. Ik ben volwassener en groeide veel sinds die dag”, zegt Alcaraz. “Ik wil me iedere wedstrijd goed voelen, laten we kijken hoe dat dit toernooi gaat.”
picture

Wimbledon | Alcaraz schrijft historie met winst op Djokovic – pakt Grand Slam af van lid Grote Drie

Wedstrijdritme

De nummer drie van de wereld ziet zichzelf niet als een speler die moeite heeft om wedstrijdritme te vinden. “Meestal heb ik daar niet veel wedstrijden voor nodig. Ik moet me goed voelen op de baan, ik denk dat dit in de eerste ronde best goed ging.”
“In de trainingsuren die ik hier maakte met topspelers, voelde ik me goed. Ik bewoog goed, raakte de ballen zoals het moest. Alles wat ik de laatste dagen heb gedaan deed me goed, dus ik voelde me zoals het hoorde voor dit toernooi.” Alcaraz en De Jong komen in actie op het Court Philippe-Chatrier, zodra de eerste wedstrijd tussen Sofia Kenin en Caroline Garcia achter de rug is.
picture

Hoogtepunten Alcaraz - Wolf - Roland-Garros

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie