Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Wedstrijd tussen legendes is geen wedstrijd - Stan Wawrinka walst in 3 sets over Andy Murray

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 26/05/2024 om 23:08 GMT+2

Wat de absolute smaakmaker van de eerste avondsessie op Roland Garros moest worden, werd een behoorlijk eenzijdig duel. Op het Court Philippe-Chatrier liet de winnaar van 2015 geen spaan heel van de tweevoudig Grand Slam-winnaar en olympisch kampioen van 2012. Stan Wawrinka won met 6-4, 6-4 en 6-2 van Andy Murray.

Roland Garros | Wedstrijd tussen legendes is geen wedstrijd - Wawrinka walst in 3 sets over Murray

De Parijzenaars - of tennisfans - hadden zich wellicht heel iets anders voorgesteld van de eerste avondsessie op Roland Garros. Een drievoudig Grand Slam-winnaar tegen een tweevoudig, beiden in de lente van hun carrière: dat zou toch spektakel opleveren?
Het werd vooral een worsteling, waarbij Wawrinka meer initiatief durfde te nemen dan de Schot. Murray kon in geen enkele set echt de boventoon voeren en waar de eerste twee bedrijven nog met 6-4 naar de Zwitser gingen, was in de derde set het verzet gebroken. Het werd uiteindelijk 6-2.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie