Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Chris Evert onder de indruk van Mirra Andreeva - "Wist dat ze een superster zou worden"

Menno Waebeke

Geupdate 06/06/2024 om 13:29 GMT+2

Mirra Andreeva heeft na haar overwinning op Aryna Sabalenka een diepe indruk achtergelaten bij alle tennisvolgers. Ze is daardoor de jongste halve finalist op een Grand Slam-toernooi sinds 1997. Voor Eurosport-expert Chris Evert komt die prestatie niet onverwachts. "Ik dacht het al toen ik haar vorig jaar een set zag winnen van Coco Gauff."

Roland Garros | Samenvatting - Piepjonge Andreeva verslaat Sabalenka

Vandaag staat Andreeva alweer in de halve finale in Parijs. De Russische staat virtueel op een 23ste plek op de wereldranglijst en dat kan met een nieuwe zege alleen nog maar beter worden. "Ik heb altijd gedacht dat ze een superster zou worden, zeker toen ik haar vorig jaar een set zag winnen tegen Coco Gauff", vertelt Evert.
"Elke keer als ze Sabalenka een van haar krachtige winners sloeg, dacht je dat ze misschien gefrustreerd zou raken, maar dat deed ze niet. Ze drukte even op 'reset' en sloeg direct terug. Die derde set Sabalenka zeker niet cadeau. Ze heeft de belangrijke punten zelf gewonnen."
picture

Roland Garros | Sensatie in Parijs - Andreeva verslaat Sabalenka

Wilander is fan

Ook collega Mats Wilander is een grote fan. "Het is zo cool om een interview met haar te doen. Ze is nog maar zeventien, maar ze is zo volwassen op en naast de baan. Ik vond het heel leuk dat ze gewoon zei dat ze nerveus was voor de wedstrijd."
"Als ze niet zo slim was geweest als zij vandaag was, dan was het heel moeilijk geworden om deze partij te winnen. Ze was zo volwassen in deze moeilijke situatie", vertelde de zevenvoudig Grand Slam-winnaar.
picture

Roland Garros | Complimenten voor Andreeva na zege op Sabalenka - "Ze is zo volwassen"

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie