Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Complimenten voor zeventienjarige Mirra Andreeva na zege op Aryna Sabalenka - "Ze is zo volwassen"

Menno Waebeke

Gepubliceerd 05/06/2024 om 22:09 GMT+2

Mirra Andreeva zorgde voor een sensatie op Roland Garros door Aryna Sabalenka uit te schakelen in de kwartfinale. Het nog steeds pas zeventienjarige toptalent kan op veel bewondering rekenen van Eurosport-expert Mats Wilander. "Als ze niet zo slim was, als zij is, dan was het heel moeilijk geworden om deze partij te winnen. Ze reageert zo volwassen op deze moeilijke situatie."

Roland Garros | Complimenten voor Andreeva na zege op Sabalenka - "Ze is zo volwassen"

Het was aan alles te zien dat Sabalenka niet helemaal fit was tijdens haar partij. De nummer twee van de WTA-ranking had last van maagproblemen. Toch bleef Sabalenka vechten en gaf ze Andreeva geen punt cadeau. "Een gewonde tijger is levensgevaarlijk", analyseerde Wilander na de wedstrijd.
"Het hinderde haar wel echt in haar spel. Ze rende niet voor elk punt en dat is zeker niet typisch Sabalenka. Maar ze bleef wel voor haar leven vechten daar. Het was alsnog een ongelofelijke prestatie van haar."
picture

Roland Garros | Sensatie in Parijs - Andreeva verslaat Sabalenka

Gezonde spanning

Toch moeten de complimenten na afloop ook vooral naar Andreeva. "Als ze niet zo slim was geweest, als zij vandaag was, dan was het heel moeilijk geworden om deze partij te winnen. Ze was zo volwassen in deze moeilijke situatie", vertelde de zevenvoudig Grand Slam-winnaar.
"Ik ben een grote fan van haar. Het is zo cool om een interview met haar te doen. Ze is nog maar zeventien, maar ze is zo volwassen op en naast de baan. Ik vond het heel leuk dat ze gewoon zei dat ze nerveus was voor de wedstrijd."
picture

Roland Garros | Samenvatting - Piepjonge Andreeva verslaat Sabalenka

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie