Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | "Dit leek altijd onmogelijk" - Jasmine Paolini na behalen finale

Mathieu HIlgersom

Geupdate 07/06/2024 om 12:46 GMT+2

Dankzij een net zo knappe als sterke zege op Mirra Andreeva (6-3 en 6-1) maakt Jasmine Paolini zich op voor haar eerste Grand Slam-finale. Verrassend, omdat ze nooit verder kwam dan de vierde ronde op een major. Zelf is de 28-jarige Italiaanse ook verbaasd.

Roland Garros | Jasmine Paolini zorgt voor verrassing - knikkert nummer vier Elena Rybakina eruit

"Het is een fantastisch gevoel dat ik de finale van een Grand Slam heb gehaald", sprak Paolini op de persconferentie na de halve finale. "Het leek altijd iets onmogelijks, maar het is toch gelukt."

Veel indruk

Paolini maakt veel indruk op Roland Garros. Nadat ze eerst nummer vier van de wereld Elena Rybakina versloeg in de kwartfinale, moest donderdag ook Andreeva eraan geloven. Zaterdag wacht tweevoudig winnares Iga Swiatek in de finale, een lastige opgave.
"Zij is een ongelooflijke speelster. Ze is nog zo jong, maar heeft al geweldig gepresteerd op Roland Garros."
picture

Hoogtepunten Jasmine Paolini - Elena Rybakina - Roland-Garros

Hoogtijdagen

Met Jannik Sinner in de halve finale bij de mannen en op weg naar de nummer 1-positie beleeft het Italiaanse tennis hoogtijdagen. Toch spiegelt Paolini zich niet aan haar landgenoot.
"Toen hij vijftien jaar was, droomde hij al van de nummer 1-positie. Dat hij dit gaat halen, is fantastisch. Voor mij is de situatie totaal anders. Ik heb nooit van gedroomd van een Grand Slam-finale, maar het is mij wel gelukt. Ik ben heel blij."

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie