Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Elina Svitolina vol lof over Naomi Osaka - "Wat een veerkracht"

Mathieu HIlgersom

Geupdate 31/05/2024 om 14:07 GMT+2

Elina Svitolina heeft enorm genoten van Naomi Osaka tijdens haar partij in de tweede ronde van Roland Garros tegen de als eerste geplaatste Iga Swiatek. De Japanse keerde terug nadat zij vorig jaar moeder was geworden en haalde direct weer haar beste niveau. Toch verloor ze in drie sets, nadat ze een matchpoint had gemist.

Roland Garros | Elina Svitolina vol lof over Naomi Osaka - "Wat een veerkracht"

De Oekraïense ging op de persconferentie na afloop van haar gewonnen partij tegen Diane Parry (6-4,7-6) in op de clash tussen Sviatek en Osaka, omdat zij vorig jaar ook zelf terugkeerde na zwangerschap.
"Ik ben geïnspireerd door haar spel, wat een veerkracht", vertelde de pupil van trainer Raemon Sluiter. "Het was een geweldige partij."
picture

Roland Garros | Iga Swiatek ontsnapt tegen Naomi Osaka

Niveau

"Het niveau van Naomi heeft mij verrast, zeker op gravel. We weten dat ze de bal verschrikkelijk hard kan raken, maar dat is toch vooral op hard courts. Ze speelde geweldig, alsof ze nooit is weggeweest."
"Ik hoop dat ze hierop kan verder bouwen. Ik weet zeker dat ze nog sterker terugkomt."
De als vijftiende geplaatste Svitolina neemt het in de derde ronde op tegen Ana Bogdan. Swiatek, die Osaka naar huis stuurde, treft vrijdag bij de laatste 32 Marie Bouzkova.
picture

Hoogtepunten Elina Svitolina - Diane Parry - Roland-Garros

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie