Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | "Het is cool dat ik nu word vergeleken met Nadal" - Iga Swiatek

Yannick Wezenbeek

Geupdate 07/06/2024 om 16:54 GMT+2

Iga Swiatek gaat zaterdag proberen haar vierde Roland Garros-titel te bemachtigen. Dat komt natuurlijk nog niet in de buurt van de veertien van Rafael Nadal, maar de Poolse tennisster is pas 22 jaar. Zelf wil ze niet te veel aan die vergelijking denken, maar kan ze er zeker wel van genieten.

Roland Garros | Swiatek wint in twee sets van Gauff

Swiatek is momenteel de beste tennisster ter wereld en laat vooral op het gravel wonderschone dingen zien. De vergelijking met Nadal is dan al snel gemaakt maar de Poolse blijft bescheiden. "We gaan zien wat de toekomst brengt en of die hetzelfde gaat zijn als Nadal."
"Maar het is natuurlijk erg mooi als je vergeleken wordt met de Nadal. Daar had ik nooit van mogen dromen. Voor mij staat Nadal boven iedereen. Hij is een absolute legende", was ze toch wel trots op de vergelijking.
picture

Roland Garros | Swiatek walst in uurtje over Vondrousova heen en zet records neer

Cool

Zaterdag staat Iga Swiatek in de finale tegen Jasmine Paolini nadat ze in de halve finale Coco Gauff in twee sets had verslagen. "Het was een intense wedstrijd. Zeker in de tweede set zat het erg dicht bij elkaar. Maar gelukkig bleef ik rustig en bij mijn tactiek."
Terugkomend op de vergelijking met Nadal reageerde ze nogmaals: "Het is echt cool dat jullie mij willen vergelijken met Nadal. Maar zoals ik al zei, laten we over een paar jaar nog eens kijken. Eerst morgen de finale tegen Jasmine."

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie