Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Iga Swiatek overleeft matchpoint en ontsnapt aan enorme stunt van Naomi Osaka

Menno Waebeke

Geupdate 29/05/2024 om 22:45 GMT+2

Er werd woensdag weinig gespeeld in Parijs door de vele regen, maar toch werd Roland Garros bijna flink opgeschud. Topfavoriet Iga Swiatek overleefde een matchpoint en ontsnapte in drie sets tegen Naomi Osaka (7-6, 1-6, 7-5).

Roland Garros | Iga Swiatek ontsnapt tegen Naomi Osaka

Osaka stond op 28 januari 2019 nog eerste op de wereldranglijst, maar is na een heftige periode met veel mentale problemen inmiddels afgezakt naar plek 134 op de WTA-ranking. Tegen Swiatek was daar woensdagavond echter helemaal niets van te merken.
De eerste set ging nog via een tiebreak naar de Poolse titelverdediger, maar daarna had Swiatek geen antwoord meer op de slagen van Osaka. In de tweede set wist Swiatek slechts een game te pakken en ook in de derde set werd ze vroeg gebroken.
Swiatek bleef met hangen en wurgen in de wedstrijd, maar kon weinig potten meer breken op de service van Osaka. De viervoudig Grand Slam-winnaar uit Japan noteerde vier lovegames en kreeg zelfs een matchpoint.
picture

Roland Garros | Osaka laat matchpoint liggen tegen Swiatek

Osaka laat matchpoint liggen

Dat matchpoint verzilverde Osaka niet en dus liet ze Swiatek terugkomen in de wedstrijd. De winnaar van 2022 en 2023 brak Osaka op 5-5 en serveerde daarna zelf succesvol voor de wedstrijd.
Swiatek neemt het in de derde ronde op tegen de winnaar van de partij tussen Jana Fett en Maria Bouzkova. Die wedstrijd werd dinsdagochtend stilgelegd door de regen, Bouzkova stond toen met 1-0 voor in sets.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie