Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Jasmine Paolini zorgt voor verrassing - knikkert nummer vier Elena Rybakina eruit na zware thriller

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 05/06/2024 om 16:48 GMT+2

De 28-jarige Italiaanse Jasmine Paolini beleefde op Roland Garros de mooiste dag uit haar carrière. De Toscaanse won in drie sets van Elena Rybakina, na een wedstrijd die alsmaar heen en weer ging. Paolini pakte met foutloos spel de eerste set, waarna de Kazakse terug kon komen en een beslissend hoofdstuk kon afdwingen. Daarin hield Paolini haar zenuwen het meest in bedwang.

Roland Garros | Jasmine Paolini zorgt voor verrassing - knikkert nummer vier Elena Rybakina eruit

Het treffen tussen de nummer vier van de wereld en de nummer twaalf kende één absolute topfavoriete: de 24-jarige winnares van Wimbledon twee jaar geleden. Toch begon Paolini onverschrokken aan deze tweestrijd.
De Italiaanse liet er vanaf het begin al geen twijfel over bestaan: in de gehele eerste set maakte ze één onnodige fout. Als Rybakina haar service niet als groot wapen had gehad in het eerste bedrijf, was de setstand zonder twijfel 6-0 in het voordeel van de 28-jarige geweest. Nu stond er uiteindelijk 6-2 op de tabellen.
picture

Roland Garros | Jasmine Paolini neemt bovenhand van Elena Rybakina - Wint eerste set met 6-2

Over en weer

Met een vroege break in de tweede set leek een verrassing voor Paolini in de maak. Het foutloze ging er echter snel vanaf in de vierde game, waarna Rybakina een opleving kende. Ook die was kort, want bij 3-3 kon de Italiaanse nog een keer breken.
Helemaal doorduwen kon de mondiale nummer twaalf echter niet, want opnieuw brak Rybakina direct terug. Ze kreeg zelfs een kans om de tweede set naar zich toe te trekken en dat gebeurde ook. Min of meer uit het niets trok ze de stand gelijk.
picture

Roland Garros | Elena Rybakina brengt stand gelijk - wint tweede set met 6-4 van Jasmine Paolini

Toch Paolini

De verwachting was dat de Kazakse, die ondanks haar jongere leeftijd wel meer ervaring heeft op het hoogste niveau, het in de derde set naar zich toe zou trekken. Het tegendeel bleek waar. Vier breaks op rij volgden, waarna ook vier keer achter elkaar de service behouden werd door beide speelsters.
Bij 4-4 kwam er een waar foutenfestival van Rybakina aan te pas om Paolini in een ideale positie te brengen. Ze had nog één keer behoud van opslag nodig om een geweldige verrassing te bewerkstelligen en dat deed de Italiaanse.
Paolini won de derde set met 6-4 en plaatste zich zo voor de halve finale. Daarin neemt de 28-jarige het op tegen Aryna Sabalenka of Mirra Andreeva, die het later deze middag uitvechten op het Court Philippe-Chatrier.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie