Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Kijk live op Eurosport naar finale vrouwen tussen Iga Swiatek en Jasmine Paolini

Mathieu HIlgersom

Geupdate 07/06/2024 om 13:40 GMT+2

Na twee weken toptennis op Roland Garros gaat de finale bij de vrouwen tussen de titelverdedigster en een grote verrassing. Isa Swiatek en Jasmine Paolini treffen elkaar zaterdag op Philippe-Chatrier als de hoofdprijs op het spel staat. Het eerste punt wordt gespeeld rond 15.00 uur. Natuurlijk kijk je ook de eindstrijd live op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.

Roland Garros | Swiatek wint in twee sets van Gauff

Dat Swiatek de finale zou halen, stond vooraf zo goed als vast. Ze won de laatste twee edities van Roland Garros en is inmiddels al twintig partijen ongeslagen op het gravel in Parijs.

Onklopbaar

Bovendien won de nummer 1 van de wereld dit jaar ook de graveltoernooien van Madrid en Rome. De 23-jarige Poolse lijkt onklopbaar. Toch was Naomi Osaka in de tweede ronde heel dicht bij een stunt van jewelste. Swiatek overleefde zelfs een matchpoint en toonde veerkracht. Zelfs uit deze benarde positie krabbelde ze op en won alsnog de partij.
Daarna gaf ze geen tegenstander meer het gevoel dat er iets te halen viel. Anastasija Potapova wist zelfs geen game te winnen in de vierde ronde, terwijl Swiatek ook Marketa Vondrousova (6-0 en 6-2) en Coco Gauff (6-2 en 6-4) op duidelijke nederlagen trakteerde.
picture

Roland Garros | Iga Swiatek ontsnapt tegen Naomi Osaka

Toernooi van haar leven

Waarom Paolini wel kans maakt op de winst in de finale? Omdat de 28-jarige Italiaanse bezig is aan het toernooi van haar leven. Nooit kwam ze verder dan de vierde ronde op een Grand Slam, maar nu ze zover is gekomen, laat ze zich door niemand meer tegenhouden.
De als twaalfde geplaatste speelster verraste in de kwartfinale met een sterke zege op Jelena Rybakina, de nummer vier van de wereld. En daarna klopte ze ook Mirra Andreeva in de halve eindstrijd. Vooral de manier waarop ze de Russische versloeg maakte indruk. 6-3, 6-1... erg sterk!
picture

Roland Garros | Jasmine Paolini zorgt voor verrassing - knikkert nummer vier Elena Rybakina eruit

Zonder vrees

Voor Paolini is het toernooi al meer dan geslaagd. Ze heeft in de finale niets te verliezen. En dat is precies zoals ze haar laatste partijen speelde. Zonder vrees, vol voor de winst!
Voor Swiatek is het totaal anders. Iedereen verwacht haar derde winst op Roland Garros op rij. Ze wordt de Rafael Nadal bij de vrouwen genoemd. Ga er maar aan staan!

Veel op het spel

Kortom, er staat zaterdag in Parijs veel op het spel. Het eerste punt van de finale wordt gespeeld rond 15.00 uur.
Je kijkt, net als de afgelopen twee weken, uiteraard live op Eurosport! Of stream de gehele finale reclamevrij via discovery+.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie