Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Liveblog en speelschema dag 14 - Swiatek wint eerste set in finale tegen Paolini

Kevin Van Nunen

Geupdate 08/06/2024 om 19:20 GMT+2

Het is zaterdag dag 14 op Roland Garros en dat moet de dag worden van Iga Swiatek. Alweer. De koningin van het gravel gaat op voor haar vierde titel. Dit keer is Jasmine Paolini de opponente die tussen haar en de hoofdprijs in staat. Swiatek won drie van de laatste vier edities en kan die cijfers verder opkrikken. Of dat lukt, volg je via de updates in het liveblog van Eurosport.

Roland Garros | Swiatek wint in twee sets van Gauff

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we Roland Garros dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Parijs. Je vindt hier ook updates van de toppers. Mis geen enkele rally via discovery+.

arévalo en pavic zijn de kampioenen!

Ze verslaan Bolelli en Vavassori in twee sets. De Italianen komen aan het begin van het tweede hoofdstuk nog een break voor, maar worden gelijk op hun nummer gezet. Uiteindelijk eindigt het in 7-5 en 6-3.
picture

Roland Garros | Marcelo Arévalo en Mate Pavic winnen dubbelfinale mannen in twee sets

Arévalo en Pavic profiteren

Bolelli en Vavassori leken op weg naar een break en konden dan daarna de set uit serveren. De breekkansen werden weggewerkt en vervolgens geven de Italianen ook de eerste set weg na een 40-0 voorsprong in de eigen opslaggame! 7-5 voor Arévalo/Pavic.

Krankzinnig en kolderiek

Zo hebben nog maar weinig spelers een punt binnen gehaald... Mate Pavic doet het: na het raken van de volley, verliest de Kroaat zijn racket. Echter pakt hij wel het punt!

dubbel zo veel spelers, dubbel zo veel genot?

Inderdaad, de mannenfinale in het dubbelspel staat op het menu. Dit staat garant voor spektakel, toch? Bolelli en Vavassori tegen Arévalo en Pavic: we zijn lekker bezig!

SWIATEK bijna sprakeloos..

En WEER SWiATEK, VIER JAAR OP RIJ

Jawel hoor, het is zover. Iga Swiatek heeft haar vierde opeenvolgende zege op Roland Garros binnen. Paolini wordt met 6-2 6-1 verslagen. De Poolse is oppermachtig.

Niet met je ogen knipperen

Want dan is het voorbij... Swiatek dendert door: het is al 5-0. Paolini mag/moet serveren om de eer te redden.

En dat zijn er zeven

Ook in de tweede set zet Swiatek de toon. Het is alweer 2-0 voor de Poolse, die 7 games op rij wint.

DE EERSTE SET NAAR SWIATEK

Weliswaar werd Swiatek in de derde game gebroken, het was voor haar meteen een signaal er wat harder aan te trekken. Mede omdat Paolini er niet in slaagde haar ballen diep genoeg te spelen, kon Swiatek de Italiaanse telkens aanvallen. Ze liet weinig fouten meer noteren bovendien. Na vijf games op rij was het zodoende van 1-2 opeens 6-2.

EN alles WEER 'normaal'

Iga Swiatek breekt meteen weer terug, zodat we 'opnieuw' kunnen beginnen: 2-2. Dat doet Swiatek goed. Ze wint haar eigen service en - omdat Paolini haar ballen niet diep genoeg slaat - breekt ook meteen weer. Na drie gewonnen games op rij staat de Poolse dus gewoon op 4-2.

surprise, surprise

Niet Swiatek is de eerste die een break pakt, maar Paolini. In een slagenwisseling van 14 slagen is Paolini de meest vaste en daarna verslaat Swiatek zich nog eens: 2-1 voor de Italiaanse, die nu mag serveren.

Paolini overleeft eerste breekpunt

Iga Swiatek start altijd furieus, zo werd vooraf nog eens door de experts aangestipt. Paolini zou dan ook goed moeten beginnen. Maar direct krijgt ze op eigen service een breekpunt tegen. Dat overleeft ze echter, onder meer dankzij een kick-service, zodat het nu 1-1 staat. Gelukkig maar, anders was Swiatek als zo vaak meteen weggelopen...

De spanning stijgt...

Over een klein half uurtje gaan we beginnen.... Swiatek-Paolini. De een was wel in de finale verwacht, de ander niet. Gaat het daarom ook een eenzijdig geceht worden, we kunnen het ons haast niet voorstellen. Paolini heeft zich een vechter getoond de afgelopen twee weken.

Ondertussen...

Er zijn vandaag al twee finales met een Nederlands tintje gespeeld. Diede de Groot won het toernooi bij de rolstoeltennissers voor de vierde keer op rij. Ze klopte de Chinese Zhu Zhenzhen.
picture

Roland Garros | Diede de Groot wint voor vierde keer op rij bij rolstoeltennissters

Sam Schröder ging in de quads-finale onderuit tegen Guy Sasson.
picture

Roland Garros | Sam Schröder weet matchpunt niet te verzilveren en verliest quads-finale van Sasson

saka had matchpoint tegen Swiatek

Hoe anders had deze editie van Roland Garros kunnen verlopen als Naomi Osaka haar matchpoint had benut? Ze kreeg in de tweede ronde de kans om Swiatek uit het toernooi te knikkeren, maar hier zijn we… Swiatek staat ‘gewoon’ in de finale. Ze deelde sinds dat schrikmomentje heel wat bagels uit.
En ook zag Swiatek stuk voor stuk haar rivalen wegvallen. Aryna Sabalenka en Elena Rybakina konden het niet bolwerken. Zelf boekte de onbetwiste nummer één van de wereld een duidelijke overwinning op Coco Gauff, die het op gravel – laat staan op Roland Garros – maar niet lukt om een onderling duel te winnen.
picture

Roland Garros | Osaka laat matchpoint liggen tegen Swiatek

Niet Sinner, maar Paolini in finale

Dan Paolini. Waar de aandacht van Italië grotendeels uitging naar Jannik Sinner is het maar mooi Paolini die erin slaagde om de finale daadwerkelijk te bereiken. Sinner moest het hoofd buigen voor Carlos Alcaraz, terwijl Paolini in de halve finale doordenderde ten koste van Mirra Andreeva.
Wellicht is het maar goed ook dat de 28-jarige Italiaanse zich plaatste voor de finale, want ze lijkt meer inhoud te hebben dan de tiener (ster in wording weliswaar) en er moet wel iets tegenover de power van Swiatek gezet kunnen worden om zelfs maar een kansje te maken.
Of die gedachte loont, blijkt vanaf een uurtje of 15:00 als het eerste punt van de vrouwenfinale wordt gespeeld.
picture

Roland Garros | Paolini in halve eindstrijd veel te sterk voor Andreeva - finale tegen Swiatek

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 14 ROLAND GARROS

Court Philippe-Chatrier
Swiatek (1) - Paolini (12) - niet voor 15:00 uur
Arevalo/Pavic (9) - Bolelli/Vavassori (11)

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie