Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Mertens maakt het Rybakina even moeilijk maar verliest toch in twee sets

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 01/06/2024 om 13:56 GMT+2

Elise Mertens is er niet in geslaagd te stunten tegen Elena Rybakina. De nummer vier van de wereld was in twee sets te sterk voor de Belgische nummer 25 van de wereld. In de eerste set ging het gelijk op maar in de tweede set was Rybakina veel sterker. In de volgende ronde wacht haar een confrontatie met Svitolina of Bogdan.

Roland Garros | Mertens maakt het Rybakina even moeilijk maar verliest toch in twee sets

De eerste set leek Oprah Winfrey de breaks uit te delen. 'Jij een break, jij een break, jij een break'. Liefst vijf keer werd er gebroken in de eerste set. Rybakina wist dat één keer meer te doen dan Mertens waardoor zijn met 6-4 wist te winnen. Toch was Mertens echt niet kansloos in die eerste set en waren het vooral persoonlijke fouten die haar het verlies in de eerste set kostte.
In de tweede set was Rybakina veel sterker en was de partij al snel gespeeld. Uiteindelijk werd het 6-2 voor Rybakina die dus door is naar de volgende ronde. Daarin wacht Svitolina of Bogdan.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie