Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Paolini in halve eindstrijd veel te sterk voor Andreeva - finale tegen Swiatek

Kevin Van Nunen

Geupdate 06/06/2024 om 20:25 GMT+2

Italië heeft op het gebied van tennis meer te bieden dan alleen Jannik Sinner. Wat heet! Jasmine Paolini is bij de vrouwen vooralsnog ook niet te stoppen en plaatste zich met klinkende cijfers voor de finale. Ze versloeg Mirra Andreeva met 6-3 6-1 en spaarde zo hopelijk wat energie die ze in de eindstrijd nog goed kan gebruiken, als in de vorm van Iga Swiatek een grote uitdaging wacht.

Roland Garros | Paolini in halve eindstrijd veel te sterk voor Andreeva - finale tegen Swiatek

Paolini beleeft deze twee weken in Parijs haar grote doorbraak op het hoogste podium, maar tikt al langere tijd prima aan de weg. De 28-jarige draait al een tijdje mee op de WTA Tour. Ze slaagt er pas sinds kort in om een eindje te geraken op de Grand Slams. Sinds de tweede helft van vorig jaar draait het echt lekker.
Dit leverde al een twaalfde plek op de mondiale ranglijst op. Vanaf volgende week staat Paolini zelfs in de toptien. Dit dankzij een run van overwinningen op Andreescu, Rybakina en nu ook Andreeva. De Italiaanse beschikte duidelijk over meer inhoud dan haar jonge opponente.
picture

Roland Garros | Ook Andreeva in tranen op de baan - 17-jarige kan emoties amper bedwingen

Andreeva in tranen op de baan

Misschien gaf de ervaring in zekere zin ook wel de doorslag, want waar Paolini rustig bleef als het erom spande, stond Andreeva min of meer in tranen op de baan toen ze voelde dat het haar door de vingers glipte. Voor Andreeva is en blijft de verrassende zege op een (niet geheel fitte) Aryna Sabalenka het grote hoogtepunt.
Andreeva wordt meer kansen op dit niveau toegedicht, rondom Paolini is dat wat onzekerder. Hoe goed ze ook bezig is, blijft dit een ongekende uitschieter. Voorheen kwam ze op het Parijse gravel niet verder dan een tweede ronde, nu is ze de laatst overgebleven uitdaagster van Swiatek.
De Poolse start zaterdag als topfavoriete aan de finale. Swiatek won drie van de vier laatste edities. Als Paolini er een échte wedstrijd van wil maken, dient ze zo snel mogelijk op het scorebord te komen. Hoe dan ook is dat een zorg pas voor zaterdag, want eerst mag Paolini genieten van het bereiken van de finale.
picture

Roland Garros | Dubbele netbal voor Paolini op breakpoint tegen

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie