Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Sensatie in Parijs! Zeventienjarige Andreeva staat in halve finale na zege op niet fitte Sabalenka

Menno Waebeke

Geupdate 05/06/2024 om 20:08 GMT+2

Mirra Andreeva heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de kwartfinale van Roland Garros. Het zeventienjarige toptalent versloeg Aryna Sabalenka, die de hele partij worstelde met fysieke problemen: 6-7 (5), 6-4 en 6-4. Andreeva is de jongste speler in een halve finale van een Grand Slam-toernooi sinds 1997.

Roland Garros | Sensatie in Parijs - Andreeva verslaat Sabalenka

De eerste set begon bijzonder choatisch. Beide vrouwen grossierden in het aantal dubbele fouten. Aan het einde van de set stond de teller bij zowel Sabalenka als Andreeva op vijf. Naarmate de eerste set vorderde werd steeds duidelijker dat Sabalenka niet in goede doen was.
Andreeva kwam op een 4-3 voorsprong en Sabalenka riep een dokter op de baan. De nummer twee van de wereld zou last hebben van maagklachten. Toch ging Sabalenka vrij snel de baan weer op en weigerde ze op te geven.
picture

Roland Garros | Sabalenka komt achter tegen Andreeva en roept dokter de baan op

Sabalenka vecht zich naar eerste set

De pilletjes leken te werken, want op het tandvlees haalde Sabalenka de eerste set binnen. Door haar fysieke ongemakken, was ze wel gedwongen haar spel wat aan te passen. Kortere punten waren in haar voordeel en dus werd het spel directer en directer.
picture

Roland Garros | Sabalenka haalt op tandvlees eerste set binnen tegen Andreeva

Alles in balans

In de tweede set leek Andreeva echter nog niet te hoeven wanhopen. De energie verdween elk punt iets meer uit het lichaam van Sabalenka. Voor de tweede keer verscheen een dokter op de baan. Een blikje cola later ging de Belarussische weer gewoon door.
Toch trok Andreeva de tweede set uiteindelijk naar zich toe. De zeventienjarige brak haar tegenstander op de juiste momenten en haalde de set uiteindelijk met 6-4 binnen.
picture

Roland Garros | Tweede set naar Andreeva - Sabalenka worstelt

Mijlpaal in loopbaan

Door de twijfelachtige fitheid van Sabalenka leek Andreeva een unieke kans te krijgen om nog voor haar achttiende verjaardag in de halve finale van een Grand Slam te staan. Ook in de derde set liet Andreeva zien mentaal ijzersterk te zijn.
Sabalenka liet sommige punten lopen, maar sloeg op andere momenten weer ongelofelijke winners. Andreeva bleef haar eigen spel spelen en dat bleek genoeg om ook de derde set met 6-4 te winnen. Het is de eerste keer dat Andreeva in de halve finale staat van een Grand Slam-toernooi.
picture

Roland Garros | Samenvatting - Piepjonge Andreeva verslaat Sabalenka

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie