Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Swiatek voor derde jaar op rij te sterk voor Gauff - Poolse op voor vierde titel

Tobias Kappelle

Geupdate 06/06/2024 om 17:07 GMT+2

Iga Swiatek gaat voor het derde jaar op rij en voor de vierde keer in vijf jaar naar de finale van Roland Garros. De Poolse was, net als in 2022 en 2023, in twee sets te sterk voor Coco Gauff. Het werd 6-2 6-4 voor Swiatek die zaterdag een poging gaat wagen om Roland Garros voor de vierde keer te winnen.

Roland Garros | Swiatek wint in twee sets van Gauff

Swiatek schoot uit de startblokken en slaagde erin om Gauff direct te breken. Die voorsprong gaf Swiatek niet meer uit handen en door laat in de set nog een breek te plaatsen, werd het 6-2 in de eerste set.
Gauff speelde echter beter dan deze cijfers deden vermoeden en in de tweede set gaf de Amerikaanse dan ook goed partij. Bij een 2-1 stand pakte ze voor het eerst de opslagbeurt van Swiatek en leek een derde set mogelijk. Swiatek sloeg echter direct terug en brak Gauff twee keer op rij.
Dit was de druppel voor Gauff en in het restant van de wedstrijd was het geloof weg. Swiatek kwam niet meer in de problemen en trok met 6-4 de tweede set naar zich toe. Vooral de forehand van Gauff liet haar meerdere keren in de steek.
picture

Roland Garros | Gauff in tranen na ruzie met umpire

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie