Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Carlos Alcaraz verliest een set, maar wint alsnog overtuigend van Taro Daniel

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 31/05/2023 om 19:22 GMT+2

Het leek Carlos Alcaraz wat moeite te gaan kosten, maar uiteindelijk plaatste de Spaanse nummer één van de plaatsingslijst zich relatief eenvoudig voor de derde ronde van Roland Garros. In vier sets was hij te sterk voor de Japanner Taro Daniel en onderweg trakteerden beide spelers de fans op een aantal fraaie punten.

Roland Garros | Carlos Alcaraz verliest een set, maar wint alsnog overtuigend van Taro Daniel

De deze maand 20 jaar geworden Spanjaard is bezig aan zijn eerste Grand Slam als nummer één van de plaatsingslijst. Dat gebeurde immers nog niet op de Australian Open, nadat Alcaraz forfait gaf voor het Australische toernooi.
In de eerste set leek er geen vuiltje aan de lucht tegen de Japanse nummer 112 van de wereldranglijst. Met 6-1 ging het eerste bedrijf naar de Murciaan, die in de tweede set dan toch tegenstand kreeg van Daniel. Er kwam zelfs een break voor de Japanner, die met een 6-3 winst in het tweede hoofdstuk de stand gelijk bracht.
Daarna was het toch gauw gedaan met de dromen van Daniel. Alcaraz liet geen gras over het Franse gravel groeien en domineerde het slot van de partij: met heerlijk spel trok hij de derde set met 6-1 naar zich toe, na een vroege break (en re-break) en pure dominantie op het winderige Court Philippe-Chatrier was het met een stand van 6-2 in de vierde set gedaan.
In de derde ronde wacht een interessant treffen: dan neemt Alcaraz het op tegen de Canadees Denis Shapovalov, die in vier sets afrekende met de Italiaan Matteo Arnaldi.
picture

Roland Garros | Carlos Alcaraz en Taro Daniel trakteren publiek op duo aan tweeners

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie