Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Djokovic ploetert in extreem lange eerste set en wint vervolgens simpel

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 31/05/2023 om 23:30 GMT+2

Ook Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de derde ronde. En net als bij die andere topper Carlos Alcaraz leek het achteraf qua uitslag misschien niet moeilijk, maar verliep de wedstrijd zelf allesbehalve vlot. Met name de eerste set tegen Márton Fucsovics werd een titanenstrijd, waarna de veer bij de Hongaar gebroken was.

Roland Garros | Djokovic ploetert in extreem lange eerste set en wint vervolgens simpel

Nog altijd was Djokovic in de race voor zijn 23ste Grand Slam-titel, die Nole een record zou opleveren. In de eerste ronde werd komaf gemaakt met de Servische Amerikaan Aleksandar Kovacevic, in de tweede van eventueel zeven te spelen wedstrijden was het tijd voor een duel met Márton Fucsevics.
De Hongaarse hardhitter was echt niet zomaar van plan zich gewonnen te geven en nestelde zich vanaf de eerste game in een waanzinnig gevecht. Zowaar gingen de langere rally’s in de wedstrijd eens niet allemaal naar de Servische alleskunner, Fucsovics had vaak zelfs de bovenhand.
Uiteindelijk gaf Djokovic een 5-2 voorsprong weg en kregen we na tachtig minuten spelen een tie-break. De Serviër nam daarin het initiatief en verzilverde bij 6-2 een setpunt om het eerste bedrijf binnen te halen.

Mentaal gebroken

Binnen een mum van tijd liep de 22-voudig Grand Slam-winnaar vervolgens uit naar een 4-0 voorsprong in de tweede set. Waar het even leek dat Fucsovics iets terug kon doen, had de Serviër ook in de vijfde game aan één breakmogelijkheid genoeg om zijn kans te grijpen. Niet veel later was het 6-0 in games en dus 2-0 in sets.
Ook in de derde set brak Djokovic gelijk door de service van de Hongaar heen. Fucsovics gaf zich niet helemaal gewonnen, want hij plaatste meteen een break van eigen makelij. Bij de stand van 2-2 gaf de nummer 80 van de ATP-ranking het heft opnieuw uit handen.
Bij 4-2 werd mede door een wonderbal van Djokovic toch echt de beslissing gemaakt. Vervolgens kon de Serviër het op eigen service afmaken, maar dat ging dan weer niet door omdat Fucsovics het publiek nog trakteerde op een aantal wereldballen. Even later was het toch voorbij, het werd uiteindelijk 6- in de derde set. In de derde ronde ontmoet de Serviër de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie