Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Haddad Maia heeft er bijna vier uur voor nodig, maar staat in de kwartfinale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 05/06/2023 om 15:30 GMT+2

Beatriz Haddad Maia uit Brazilië mag zich kwartfinaliste noemen op Roland Garros. De nummer veertien geplaatst vocht een ware slijtageslag uit met Sara Sorribes Tormo, maar stapte na bijna vier uur tennis als winnares van de baan. Hoe dichter bij de eindstreep, des te meer de zenuwen toesloegen, maar in 6-7(3) 6-3 7-5 was doorstoten naar de laatste acht een feit.

Roland Garros | Haddad Maia heeft er bijna vier uur voor nodig, maar staat in de kwartfinale

De Braziliaanse keek tegen een 0-3 achterstand aan in de tweede set, waarna de grote comeback in gang werd gezet, om de opvolgster te worden van Maria Bueno. Bueno was in 1968 de laatste Braziliaanse in de kwartfinale van welke Grand Slam dan ook.
Haddad Maia kwam in het enkelspel nooit veel verder dan een eerste of tweede ronde, maar deze week in Parijs valt alles op z’n plek met een kwartfinaleplaats als prachtig resultaat. Er was wel een zware inspanning voor nodig, want deze vierderondepartij duurde maar liefst 3 uur en 51 minuten.
picture

Roland Garros | Jabeur walst over Pera heen en bereikt eerste kwartfinale in Parijs

Langste vrouwenpartij van 2023

Daarmee is Haddad Maia - Torribes Sormo op Roland Garros voorlopig de langste vrouwenpartij van dit jaar. Los van de 27-jarige Haddad Maia kent ook Sorribes Tormo (26) een wonderlijk verblijf in Parijs. Ze kreeg toegang tot de vierde ronde dankzij een walk-over tegen Elena Rybakina, die wegens ziekte moest afmelden.
Sorribes Tormo was ook betrokken bij de diskwalificatie van Kato/Sutjiadi in het dubbelspel. Ze krijgt voor haar ‘aandeel’ in het voortijdig einde van die partij op dit moment de nodige verwensingen aan haar adres op social media.
Het affiche voor de kwartfinale wordt Haddad Maia versus Ons Jabeur (7).

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie