Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Édouard Roger-Vasselin (40) en Laura Siegemund (36) winnen mixed dubbel-titel

Yvo van Dorst

Gepubliceerd 06/06/2024 om 15:20 GMT+2

Édouard Roger-Vasselin en Laura Siegemund hebben het mixed dubbel-toernooi op Roland Garros gewonnen. In een spannende partij versloeg het Frans-Duitse duo de Engelsman Neal Skupski en de Amerikaanse Desirae Krawczyk. Voor Roger-Vasselin en Siegemund was het de eerste titel als duo.

Roland Garros | Siegemund en Roger-Vasselin winnen finale in gemengd dubbel

Siegemund en Roger-Vasselin hadden wel maar twee sets nodig om de tegenstander te verslaan. In 6-4 en 7-5 ging de zege naar de speelster uit Duitsland en de routinier uit Frankrijk. Ook Wesley Koolhof en Demi Schuurs zouden op Roland Garros meedoen aan het mixed dubbel-toernooi, maar hun wedstrijd in de eerste ronde werd afgelast.
picture

Hoogtepunten D.Krawczyk / N.Skupski - L.Siegemund / E.Roger-Vasselin - Roland-Garros

Roger-Vasselin

De Fransman Roger-Vasselin is met zijn veertig jaar een routinier in de tenniswereld. Zijn zege op Roland Garros betekende de tweede Grand Slam-winst van zijn loopbaan. In 2014 won hij het dubbeltoernooi bij de mannen samen met Julien Benneteau. In 2016 en 2019 werd hij tweede tijdens de mannen dubbel op Wimbledon. De hoogste ATP-ranking die Roger-Vasselin ooit behaalde was de 34e plek in februari 2014.

Last minute

Roger-Vasselin dubbelde samen met de Duitse Siegemund. Na de zege vertelde zij dat ze eigenlijk niet eens mee zou doen met het dubbeltoernooi. “Dit is echt heel last minute ontstaan. Ik wilde hier geen mixed dubbel spelen, maar twee uur voor de deadline stuurde Edouárd (Roger-Vasselin red.) mij een berichtje. Ik wilde al lang met hem spelen, maar het kwam steeds niet uit. Nu hij vrij was, kon ik eigenlijk geen nee zeggen en dat was een goed besluit denk ik.”

Prijzenkast

Ook Siegemund heeft nog geen uitpuilende prijzenkast. De Duitse won wel al eerder een mixed dubbel-toernooi op een Grand Slam. Met een andere partner was Siegemund de beste op de US Open in 2016 en in 2020 won ze de vrouwen dubbel op hetzelfde toernooi. De tegenstanders Skupski en Krawczyk waren de beste bij de mixed dubbel op Wimbledon in 2021 en 2022.

Andere finales

De finale van de dubbel bij de mannen vindt zaterdag plaats en het dubbeltoernooi bij de vrouwen wordt zondag beslist. De finale van de singles bij de vrouwen is zaterdag en de finale van de mannen volgt zondag.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie