Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Halle | Met oog op Wimbledon trekt Kyrgios zich uit voorzorg terug uit Halle

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 19/06/2023 om 17:08 GMT+2

Met Wimbledon dat over twee weken begint wil Nick Kyrgios geen enkel risico nemen. De runner-up van vorig jaar heeft zich daarom afgemeld voor het ATP-toernooi in het Duitse Halle. De Australier maakte vorige week zijn rentree in Stuttgart, maar verloor daar al in de eerste ronde. Met het oog op zijn herstel is nu besloten om het rustig aan te doen voordat Wimbledon van start gaat.

Nick Kyrgios

Foto: Imago

In Stuttgart verloor Kyrgios met 5-7 3-6 van de Chinees Yibing Wu, maar die rentree was geen fijne. Naderhand vertelde de Australiër dat zijn knie nog steeds niet goed voelde en dat hij "elk punt kon voelen."
De 'nieuwe' blessure wordt niet als ernstig beschouwd, maar is eerder een voorzorgsmaatregel om zijn kansen op deelname aan Wimbledon veilig te stellen.
"Ik zal dit jaar niet in Halle kunnen spelen", zei hij in een videoboodschap op Instagram. “Ik heb nog steeds te maken met een aantal problemen met mijn knie. Ik probeer mezelf gewoon de beste kans te geven om deel te nemen aan Wimbledon."
“Zoals jullie allemaal weten, betekent dat toernooi veel voor mij en ik wil er gewoon voor zorgen dat alles goed gaat met mijn lichaam. Ik wilde niet de baan op gaan en jullie net zo'n wedstrijd geven als vorig jaar", aldus Kyrgios.
Kyrgios zou in de eerste ronde tegen Lorenzo Sonego moeten spelen en is vervangen door lucky loser Aslan Karatsev.
De 28-jarige Australiër bereikte vorig jaar de Wimbledon-finale en pakte daarin de eerste set van Novak Djokovic, die daarna orde op zaken stelde en zijn zevende Wimbledon-titel won.
picture

Wimbledon | Djokovic zegeviert ten koste van Kyrgios voor de zevende keer op heilig gras

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie