Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

United Cup | Kyrgios trekt zich dag voor start terug vanwege enkelblessure, teamgenoten verbaasd

Maurits ten Kate

Geupdate 28/12/2022 om 15:09 GMT+1

Nick Kyrgios zal de United Cup, die morgen begint, missen vanwege een enkelblessure. Kyrgios bevestigde zijn terugtrekking kort voor de persconferentie van woensdag. Teamcaptain Samantha Stosur zei dat ze voorafgaand aan zijn beslissing geen gesprekken met Kyrgios had gehad en dat ze er "letterlijk net achter kwam" minuten voordat ze met verslaggevers sprak.

Nick Kyrgios

Foto: Getty Images

De Australiër zou donderdag in zijn eerste wedstrijd tegen Cameron Norrie uit Groot-Brittannië moeten spelen, maar zijn afwezigheid werd voor de persconferentie van woensdag bevestigd.
Kyrios kampt met een enkelblessure die hij opliep bij een demonstratietoernooi in Dubai en gaat zich richten op de Australian Open in eigen land, die op 16 januari begint.
De Wimbledon-finalist zou dit evenement samen met de Adelaide International in januari hebben gebruikt om zich voor te bereiden op het eerste Grand Slam van de kalender, maar door de blessure is die voorbereiding dus verstoort.
Kyrgios zorgde vorig jaar tijdens de Australian Open voor een stunt door samen met Thanasis Kokkinakis het dubbelspeltoernooi te winnen.
picture

AusOpen | Kyrgios en Kokkinakis doen het ongelooflijke door het dubbelspel te winnen

Donderslag bij heldere hemel

Kyrgios zou Australië vertegenwoordigen in het gloednieuwe toernooi, maar zijn teamgenoten wisten pas enkele minuten voor de persconferentie van zijn afwezigheid. Eerder deze maand liet de huidige nummer 22 van de wereld ook al de Davis Cup lopen om in Saoedi-Arabie een lucratief toernooi te gaan spelen.
Teamcaptain Samantha Stosur legde uit dat ze voorafgaand aan zijn beslissing geen gesprek had met Kyrgios. Ze weigerde commentaar te geven op de vraag of hij fit zou zijn voor de Australian Open.
"Ik ga niet spreken voor Nick, dat moeten we aan hem overlaten", zei Stosur tegen verslaggevers.
"Hij was hier. We kwamen er letterlijk 10 minuten geleden achter, dus het is nieuws voor ons allemaal. We gaan nu gewoon door. We zijn allemaal blij om hier te zijn en willen ons graag laten zien
We zijn qua mannen nog steeds in uitstekende bezetting, dus ik maak me geen zorgen dat onze kansen zojuist enorm zijn afgenomen. We zijn hier om er alles aan te doen om deze wedstrijd te winnen."
picture

Wimbledon | Djokovic zegeviert ten koste van Kyrgios voor de zevende keer op heilig gras

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie