Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

United Cup | Zorgen om polsblessure Djokovic na zeldzame nederlaag in Australië

Friso Moison

Gepubliceerd 03/01/2024 om 13:38 GMT+1

Novak Djokovic heeft aan de vooravond van de Australian Open een zeldzame nederlaag op Australische bodem geleden. De Serviër verloor in de kwartfinale van de United Cup met 6-4, 6-4 van de Australiër Alex De Minaur. En er zijn zorgen, want opnieuw had de nummer één van de wereld last van zijn pols.

AusOpen | Djokovic mag voor de tiende keer de beker optillen als winnaar van de Australian Open

“Hoe meer ik speel, des te meer pijn het doet”, zei Djokovic tegen de fysiotherapeut die zijn rechterpols behandelde. De 24-voudig Grand Slam-winnaar moest zijn meerdere erkennen in een sterk serverende De Minaur, die een einde maakte aan een reeks van 43 overwinningen op Australische bodem voor Djokovic.
Gisteren had de 36-jarige Serviër ook al last van zijn pols. Tijdens zijn in drie sets gewonnen partij op de Tsjech Jiri Lehecka onderging Djokovic meerdere blessurebehandelingen.
picture

US Open | Djokovic reageert op 24e titel - "Ik leef nog steeds een jongensdroom"

Oplossing

“Het is me gelukt om door te spelen en het is niet de eerste of de laatste keer”, zei Djokovic na zijn overwinning op Lehecka. “Deze dingen gebeuren. Je moet er gewoon mee omgaan en een oplossing vinden. Laten we kijken wat er nu gebeurt.”
De Australian Open gaat 14 januari van start. Djokovic won het eeste Grand Slam van het jaar al tien keer.
picture

AusOpen | Wilander over critici Djokovic - "Belachelijk om te denken dat blessure is gespeeld"

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie