Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Coco Gauff in tweederondetwist tussen tieners te sterk voor Mirra Andreeva

Kevin van Nunen

Geupdate 30/08/2023 om 19:50 GMT+2

Haar tweede overwinning in New York kwam met meer gemak tot stand dan de eerste, want dit keer had ze slechts twee sets nodig. Twee sets om Mirra Adreeva te verslaan, waarmee de Amerikaanse aantoonde het grootste tienertalent te zijn en blijven. Gauff schakelde Andreeva uit in 6-3 6-2. Coco Gauff staat in de derde ronde van de US Open.

US Open | Coco Gauff in tweederondetwist tussen tieners te sterk voor Mirra Andreeva

De 16-jarige Andreeva haalde de derde ronde op Roland Garros en zelfs de vierde ronde van Wimbledon, waarmee ze niet veel onderdeed voor Gauff. De Amerikaanse van negentien lentes jong stond op het gravel in de kwartfinale, maar verloor in Londen haar openingspartij.
Gauff weet als geen ander dat de weg naar de top niet altijd steil omhoog verloopt en ook Andreeva weet nu dat het écht raak moet zijn om de presteren op Grand Slams. Gauff pakte iedere minder bal gespeeld door Andreeva keihard aan en gaf de Russische gewoon geen kans.

Partij klaar na anderhalve set

Eigenlijk was het verschil na anderhalve set al gemaakt, want Gauff bereikte de finish met een heuse eindsprint. De laatste twee games hengelde ze binnen met een lovegame. In de derde ronde wacht Danielle Collins of Elise Mertens.
Van een onwijs makkelijke loting is dus geen sprake voor Gauff. Andreeva ondertussen mag met trots terugkijken op haar Grand Slam-optredens en als zestienjarige uitgeschakeld worden in de tweede ronde van de US Open is niets om je voor te schamen.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie