Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Coco Gauff naar tweede ronde ondanks valse start tegen ‘tijdrekkende’ Siegemund

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 29/08/2023 om 09:37 GMT+2

De Amerikaanse Coco Gauff heeft zich ten koste van Laura Siegemund geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. De Duitse qualifier verraste vriend en vijand door de eerste set te winnen. Gauff herstelde zich knap en won alsnog door de tweede en derde set te winnen.

Hoogtepunten Siegemund - Gauff - US Open

De 35-jarige nummer 121 van de wereld Laura Siegemund speelde een ijzersterke eerste set en verbaasde zichzelf, Gauff en het Amerikaanse publiek door de eerste set overtuigend met 3-6 naar zich toe te trekken.
In de tweede set haalde Gauff (19) haar eigen niveau weer en brak Siegemund in de eerste game. Die game duurde overigens bijna een half uur, iets wat de tactiek van de Duitse goed weer gaf. Ze probeerde de wedstrijd enorm te vertragen om de Amerikaanse tiener uit haar spel te halen. Toch won Gauff de tweede set met 6-2.
picture

Coco Gauff klaagt bij de Umpire

Foto: Eurosport

STRAFPUNT

In de derde set ging Siegemund vrolijk door met tijdrekken en kreeg daar zelfs een strafpunt voor. Gauff was zichtbaar geïrriteerd en deed meerdere malen gefrustreerd haar beklag bij de scheidsrechter. Na de wedstrijd noemde de Amerikaanse het spel van haar tegenstander dan ook ‘traag’, maar winnen deed ze wel. De laatste set won Gauff met 6-4.
De 19-jarige Gauff geld als een titelfavoriet voor de Grand Slam in haar eigen land, nadat ze vorige week het WTA-toernooi in Cincinnati won. In de tweede ronde neemt Gauff het op tegen een andere tiener, namelijk de 16-jarige Russische Mirra Andrejeva.
picture

Cincinnati | Coco Gauff wint ten koste van Muchova haar eerste WTA Masters 1000-toernooi

WAAR KIJK JE?

De US Open is nog helemaal open! Twee weken lang iedere avond en nacht genieten van het beste tennis op Flushing Meadows. Kan Iga Swiatek haar titel verdedigen en krijgen we opnieuw een strijd tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic? Je mist niks via Eurosport en discovery+!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie