Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Emotionele Siegemund woest op publiek - "Dit respectloze gedrag maak je alleen hier mee"

Tobias Kappelle

Geupdate 29/08/2023 om 11:13 GMT+2

De wedstrijd tussen Laura Siegemund en Coco Gauff op de US Open stond bol van de controverse. De Duitse speelde, naar de smaak van Gauff, veel te traag nadat ze de eerste set verrassend gewonnen had. Het kwam Siegemund op veel hoon van het publiek te staan. Na afloop was de Duitse dan ook boos op de Amerikaanse toeschouwers en dreigde ze nooit meer terug te komen op Flushing Meadows.

Us Open | De emotionele persconferentie van Laura Siegemund na de wedstrijd tegen Gauff

Na het goede begin van Siegemund besloot de Duitse om het spel te vertragen. Dit leidde tot grote irritatie bij Gauff, die uiteindelijk ging klagen bij de scheidsrechter. Gauff gaf aan dat Siegemund nooit klaarstond als ze wilde serveren en te vaak richting de handdoek ging.
Pas in de derde set kreeg Siegemund een waarschuwing van de umpire, waarna de Duitse op haar beurt ook boos was. Volgens Siegemund was het juist Gauff die extreem snel aan het spelen was en kon zij er zelf weinig aan doen. Het zorgde er uiteraard voor dat het Amerikaanse publiek nog minder sympathie kreeg voor Siegemund.
Na afloop was Siegemund zeer emotioneel: "Ik ben heel erg teleurgesteld in de manier waarop de mensen mij behandeld hebben vandaag. Ik heb het publiek niks misdaan. Ik bleef kalm, ik maakte niet eens een gebaar en ze hadden geen respect voor me. Ze hadden geen respect voor mijn manier van spelen, voor de speler die ik ben en voor het tennis."

Alleen op de US Open

Siegemund had door het publiek niet naar haar zin op de baan: "Klappen als ik de eerste service mis, daar kan ik geen begrip voor opbrengen. Ik was erg teleurgesteld, want ik dacht een hele leuke tijd tegemoet te gaan op het centre court, maar het was geen leuke tijd. Dat kwam door het publiek."
Volgens de Duitse is dit gedrag een specifiek probleem van dit toernooi: "Ik heb dit alleen hier meegemaakt. Deze manier van oneerlijk en respectloos gedrag richting niet-Amerikaanse spelers heb ik alleen maar op deze baan meegemaakt."
"Dat doet heel veel pijn. Er bestaat geen twijfel dat ik traag ben. Ik krijg tijdsovertredingen en ik moet sneller zijn. Maar dat is hoe ik speel. Ik speel langzaam, maar dat doe ik voor mezelf en niet vanwege de tegenstander", aldus de Duitse.

Waar kijk je?

De US Open is nog helemaal open! Twee weken lang iedere avond en nacht genieten van het beste tennis op Flushing Meadows. Kan Iga Swiatek haar titel verdedigen en krijgen we opnieuw een strijd tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic? Je mist niks via Eurosport en discovery+!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie