Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Liveblog en speelschema dag 11 - Halve finales vrouwen Gauff-Muchova en Keys-Sabalenka

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 07/09/2023 om 16:19 GMT+2

We zijn toe aan dag 11 van de US Open! En vandaag wordt het menens, want de halve finales bij de vrouwen staan op het programma. Een geheel Amerikaanse finale is zelfs nog mogelijk, als Coco Gauff en Madison Keys erin slagen om te winnen. De tegenstand is echter niet mals met Karolina Muchova en Aryna Sabalenka. Kijk live tennis op Eurosport en discovery+.

US Open | Coco Gauff neemt rol omroeper over en kondigt Novak Djokovic aan - “Wooohooohoo!”

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de US Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in New York. Je vindt hier ook updates van de toppers, al is er geen garantie dat we ook ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.
Met Gauff-Muchova en Keys-Sabalenka is sprake van heel aardige affiches voor de halve finale, maar er vallen twee duidelijke favorieten aan te wijzen. Dat zijn Gauff en Sabalenka. Gauff kent een fantastische zomer, Sabalenka is de nieuwe nummer één van de wereld.
Onderschat Muchova en Keys echter niet. De Tsjechische stond in de finale van Roland Garros en Keys behoort voor de derde keer tot de laatste vier in New York. Ze won een halve finale en verloor er eentje. Gauff en Sabalenka krijgen dus echt geen vrijgeleide richting de finale.
picture

US Open | Zomersprookje Coco Gauff krijgt vervolg met eerste halve finale in New York

Vrouwen eerst

We beginnen er overigens pas wat later aan donderdag. Of misschien wel beter gezegd vrijdag. De eerste halve finale begint pas na middernacht. De tweede uiteraard. Vrijdag bij de mannen begint de eerste halve finale wel op voor Europa gunstige tijden.
Maar dat is voor morgen. Eerst is het tijd om twee finalisten bij de vrouwen aan te wijzen!
picture

US Open | Nieuwe nummer één Aryna Sabalenka plaatst zich zonder al te veel moeite voor halve finale

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 11 US OPEN

De eerste partijen op een baan starten om 17:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met New York bedraagt 6 uur.
Arthur Ashe Stadium
Gauff (6) - Muchova (10) - vanaf 01:00 uur
Keys (17) - Sabalenka (2)
Louis Armstrong Stadium
Bopanna/Ebden (6) - Herbert/Mahut - vanaf 18:00 uur
Ram/Salisbury (3) - Dodig/Krajicek (2)
Hewett/Reid (1) - Houdet/Sanada

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel