Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Liveblog en speelschema dag 13 - Gauff verslaat Sabalenka en is nieuwe first time champion

Kevin van Nunen

Geupdate 10/09/2023 om 00:36 GMT+2

Wie wint de US Open bij de vrouwen? Dat is de grote vraag op dag 13 van de laatste major van 2023. De finale voor de dames vormt zaterdag het hoofdgerecht en het kan wel eens zeer smakelijk worden, want Coco Gauff vs Aryna Sabalenka belooft een mooie strijd te worden. Wie van de twee kroont zich in New York tot first time champion? Kijk live tennis op Eurosport en volg het liveblog.

US Open | Sabalenka juicht in match-tiebreak drie punten te vroeg voor finaleplek

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de US Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in New York. Je vindt hier ook updates van de toppers, al is er geen garantie dat we ook ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

Coco Gauff wint US Open 2023!

Ze won al toernooien op alle mogelijke niveaus... en nu is Coco Gauff ook Grand Slam-kampioene! De 19-jarige verslaat Sabalenka in de US Open-finale! Het werd al jaren voorspeld, maar ze doet het ook daadwerkelijk. En dat als tiener, voor eigen publiek. prachtig mooi om te zien. Het dak gaat eraf na drie sets tennis in het Arthur Ashe Stadium!

Verbeten Gauff wint tweede set

Het duurde anderhalve set, maar Gauff heeft een antwoord weten te formuleren op de power van Sabalenka. De nummer één heeft graag de controle. Gauff pikt dat niet langer en speelt sinds enkele games zoals we nog niet eerder hebben gezien. Verbeten in plaats van apathisch. En plots komen de mooie punten, gaat het publiek erachter staan. Belangrijker nog, ze komt op een break voorsprong en wint de set. 2-6, 6-3… op naar de derde set!

Sabalenka pakt eerste set op basis van power

Aryana Sabalenka komt op voorsprong in de finale van de US Open. De nieuwe nummer één van de wereld overpowert Coco Gauff en nadat het lukte om de foutjes uit haar spel te elimineren, stoot ze door richting setwinst. Het wordt maar liefst 6-2. Gauff dient snel een list te verzinnen, want de vele Amerikanen op de tribune in het Arthur Ashe Stadium zijn er stil van.

Finale gaat van start

Het is inmiddels 22:17 uur en dus ruim na tienen, maar we kunnen eraan beginnen. De finale van de US Open bij de dames. Gauff vs Sabalenka. De Amerikaanse begint met serveren!

Geen succes voor Pegula in finale gemengd dubbel

Ze hikt er zo tegenaan in drie verschillende disciplines, maar het is Jessica Pegula helaas weer niet gelukt om all the way te gaan op een Grand Slam. Dit keer verloor ze de finale van het gemengd dubbelspel, aan de zijde van haar partner Austin Krajicek. De opslag van Krajicek bleek in de finale een achilleshiel, waardoor Anna Dalinina en Harri Heliovaara met 6-3 6-4 konden toeslaan voor titelwinst.

Maakt Gauff het lijstje compleet?

Gauff of Sabalenka? Dat is de vraag die op ieders lippen brandt in aanloop naar de finale bij de vrouwen. Het eerste punt wordt rond de klok van 22:00 uur gespeeld. Nu al staat vast dat de US Open een nieuwe winnares krijgt. Nu al staat vast dat het een waardige first time champion wordt.
Gauff beleeft de beste zomer van haar carrière en is veel meer dan een publiekslievelinge. Als ze wint, heeft ze het hele rijtje compleet. Van het winnen van kleine WTA-toernooien tot winst op het hoogste niveau, dat van de majors.
picture

US Open | Coco Gauff heeft twee sets nodig om via Muchova de finale te bereiken

Nieuwe nummer één

Sabalenka op haar beurt wordt maandag wakker als de nieuwe nummer één van de wereld. De winnares van de Australian Open nam de koppositie over van Iga Swiatek. Ze wil niets liever dan dat in stijl doen, al is het maar omdat rondom een nummer één hoge verwachtingen zijn.
Laten we hopen dat het een leuke, toffe finale wordt. Het commentaar bij de vrouwenfinale op Eurosport wordt verzorgd door Kristie Boogert.
picture

US Open | Sabalenka verslaat Keys na spannende partij via match-tiebreak voor plek in finale

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 13 US OPEN

De eerste partijen op een baan starten om 17:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met New York bedraagt 6 uur.
Arthur Ashe Stadium
Pegula/Krajicek (1) - Danilina/Heliovaara - vanaf 18:00 uur
Gauff (6) - Sabalenka (2) - niet voor 22:00 uur
Louis Armstrong Stadium
Houdet/Sanada - Miki/Oda - niet voor 18:15 uur
Schroder/Vink (1) - Lapthorne/Ramphadi
De Groot/Griffioen (1) - Kamiji/Montjane (walkover)

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie